Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Καλαφάτης: Ο Μπουτάρης δεν γνωρίζει ακόμη πόσους υπαλλήλους χρειάζεται

«Η διοίκηση Μπουτάρη, δεν κατάφερε, επτάμιση χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να αντιληφθεί ....
πόσους εργαζόμενους χρειάζεται στον τομέα της καθαριότητας, για να κρατήσει καθαρή την πόλη. Ούτε γνωρίζει πόσους υπαλλήλους απαιτεί ο καθαρισμός της πόλης, ούτε έχει συντάξει μία οικονομική μελέτη για να γνωρίζει πόσο κοστίζει στον κάτοικο της Θεσσαλονίκης η αποκομιδή των σκουπιδιών. Πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»!

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη χθεσινή συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, του θέματος για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις και να ορισθεί ο αριθμός τακτικού προσωπικού το οποίο θα προσληφθεί μετά από διαδικασίες ΑΣΕΠ, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι σύμβουλοι των «Εντάξει» έκαναν λόγο για «πραγματικό τραγέλαφο». Επισήμαναν την έλλειψη εισηγήσεων, υπογράμμισαν ότι «η πλήρης κατάσταση των θέσεων της Υπηρεσίας Καθαριότητας δόθηκε… μια ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης κι αφού ζητήθηκε από δημοτικούς συμβούλους», για να παραδοθούν, τελικά «φωτοτυπημένα έγγραφα με αριθμούς ατάκτως ερριμμένους».

Όπως υπογράμμισαν «η εισήγηση της διοίκησης ήταν γεμάτη ανακρίβειες. Η διοίκηση δεν γνωρίζει τον αριθμό των απαιτούμενων υπαλλήλων και δεν έχει συντάξει οικονομοτεχνική μελέτη ούτε για το πόσο κοστίζει η αποκομιδή κάθε τόνου σκουπιδιών στην πόλη, ούτε για το πόσο κοστίζει το εργατικό δυναμικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ούτε, εν τέλει, για το τι ανάγκες έχει»!

Πρόσθεσαν ότι, παρά τις συνεχείς ερωτήσεις τους, δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα «ούτε καν για ποιον λόγο εδώ και μήνες η διοίκηση εισηγούνταν την πρόσληψη άνω των 750 συμβασιούχων, ενώ τώρα δηλώνει ότι τις αρκούν… λίγοι πάνω από 500! Η απάντηση ότι “κάποιοι από τους συμβασιούχους δεν εργάζονται με ζέση”, δεν εκθέτει τους εργαζόμενους, αλλά αυτήν τη διοίκηση, που για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ανεπαρκής».