Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

"Όταν ήρθε ο Νετανιάχου χεστήκαμε και κρυφτήκαμε στα λαγούμια μας, αλλά τώρα θα διαδηλώσουμε"

Άλλαξαν πάνες, πλύθηκαν, χτενίστηκαν και είναι έτοιμοι για νέους αγώνες:ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

«Καθαρά» πανεπιστήμια από Μνημονιακούς, Τοκογλύφους, Εκβιαστές
Όλοι στην συγκέντρωση Πέμπτη 13 Ιούλη - 6:30μμ Λευκός Πύργος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη ΑΠΘ, Περικλή Α. Μήτκα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής σχολής του ΑΠΘ, την Πέμπτη 13 Ιουλίου, «ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στην πρωταρχία των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της πρυτανείας!!!
Ο Γιούνκερ, να θυμίσουμε, είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένας πρωτεργάτης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, εμπνευστής των δολοφονικών μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλονται στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλης της Ευρώπης, των πολιτικών που μας οδηγούν καθημερινά στην εξαθλίωση και τον θάνατο. Είναι ο εκβιαστής του ελληνικού λαού κατά την περίοδο του 2015 και του δημοψηφίσματος, ο «γδάρτης» του ελληνικού λαού, ο εμπνευστής της περίφημης συμφωνίας και του καταστροφικού 3ου Μνημονίου που ψήφισαν παλιοί και νέοι μνημονιακοί. Η απόφαση της πρυτανείας, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντιδραστικότητα των διορισμένων «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» πρυτάνεων, όπως ο Μήτκας. Δείχνει ακόμη την γελοία και αγωνιώδη προσπάθεια κάθε είδους υπηρετών των μνημονίων να μας πείσουν, ότι το μνημονιακό καθεστώς είναι σταθερό και κραταιό. Κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το πρόσφατο ξέπλυμα των λαομίσητων Μητσοτάκη και Παπαδήμου από τα ΜΜΕ και της παρασημοφόρησης του χουντικού Ν. Μέρτζου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπ. Εξωτερικών. Αποτελεί και μία τοποθέτηση για τον τρόπο με τον οποίο οραματίζονται το πανεπιστήμιο εν αναμονή του καταστροφικού νέου νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και το οποίο στοχεύει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η ελληνική νεολαία δήλωσε τη θέση της ξεκάθαρα το 2015 με το ισοπεδωτικό 85% υπέρ του ΟΧΙ. Θα το δηλώσει ξανά και όσο πιο βροντερά γίνεται: Είναι Ανεπιθύμητος! Είναι ανεπιθύμητος εντός του χώρου που ρημάζεται από την υποχρηματοδότηση που οι πολιτικές του επιβάλλουν. Είναι ανεπιθύμητος από τις εργατικές οικογένειες που βρεθήκαν υπερχρεωμένες, άνεργοι και ταπεινωμένοι. Είναι ανεπιθύμητος, γιατί οι πολιτικές του σημαίνουν για το μέλλον μας, ανεργία, εργασιακά δικαιώματα κάτεργου, μετανάστευση, πόλεμος. Είναι ανεπιθύμητος εκεί όπου το φοιτητικό κίνημα πάλεψε και παλεύει για τα δικαιώματα του, για να απαλλαγεί από τις μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης. Στο πανεπιστήμιο που ο ίδιος και οι υποτακτικοί του καθημερινά διαλύουν είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ και οι υπηρέτες τους, σαν τους Πρυτάνεις που πρόθυμα εφαρμόζουν τα μνημόνια στην παιδεία και στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η ειρωνεία και η χυδαιότητα αυτής της επίσκεψης, δε μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Πρέπει μαχητικά να αντιδράσουμε στην αναγόρευση του εκπροσώπου της Κονισιόν σε διαδάκτορα του ΑΠΘ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για όποιον εναντιώνεται στους εκβιασμούς της Ε.Ε., στα μνημόνια, και τους υποτακτικούς τους. Σε όποιον επιθυμεί να παλέψει για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στα δίδακτρα, στην διάλυση των πανεπιστημίων και της κοινωνίας. Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στις ξεπουλημένες μνημονιακές κυβερνήσεις και την δικτακτορία της ΕΕ, για μια πραγματική κυβέρνηση των εργαζομένων.

Κι άλλη ανακοίνωση:

Η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και η ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση καλούν στη συγκέντρωση ενάντια στη βράβευση Γιούνκερ, την Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 6:30 μ.μ., στον Λευκό Πύργο.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.