Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Aληθεύει ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει ακόμη και τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου;

Νικήτας Κακλαμάνης: «Αληθεύει κύριε Τσακαλώτο, ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει ακόμη και τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου»;


Το απίστευτο σενάριο, που θέλει την κυβέρνηση να υποχρεούται εγγράφως ακόμη και τη καταβολή των δικαστικών εξόδων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. , Ανδρέα Γεωργίου και να τον απαλλάσσει έμμεσα έτσι από τη κατηγορία παραποίησης των στατιστικών στοιχείων της χώρας το 2010, που είχε ως συνέπεια η Ελλάδα να βρίσκεται επί 7 χρόνια σε καθεστώς μνημονίων, ζητά να πληροφορηθεί αν αληθεύει ή όχι, με σημερινή του ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Κακλαμάνης, με αφορμή πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, θέτει τέσσερα «καυτά» ερωτήματα προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε να πέσει άπλετο φως στη υπόθεση-Γεωργίου, η οποία επιχειρείται να κλείσει κατά σύμπτωση μόλις λίγες ώρες, πριν από την δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., για παράβαση καθήκοντος.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά :
-Δυνάμει ποιας νομοθετικής πρόβλεψης θα αποζημιωθεί ο κ. Γεωργίου και ποιο θα είναι το ακριβές ποσό, που θα του καταβληθεί.
-Ποιος ειδικός λόγος υπάρχει, ώστε οι τυχόν ποινικές εκκρεμότητες ενός Έλληνα πολίτη να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και προϋπόθεση για να εκταμιευθεί η δόση.
-Αν υπάρχουν πιέσεις από το Eurogroup ή άλλους εκπροσώπους των δανειστών, ότι θα πρέπει να γίνει δήλωση από τη κυβέρνηση με την οποία θα αποκαθίστανται τα στατιστικά στοιχεία που παράχθηκαν όσο ήταν επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο κ. Γεωργίου.
-Υπάρχει δέσμευση προς τους δανειστές-και ποια συγκεκριμένα- ότι θα παύσει η ποινική δίωξη των εμπειρογνωμόνων από Ιταλία, Σλοβακία και Ισπανία, η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για τις συμβουλές που παρείχαν στο ΤΑΙΠΕΔ.
«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβά 7 χρόνια τα μνημόνια. Δικαιούται να μάθει όλη την αλήθεια και τον ρόλο των ανθρώπων εντός και εκτός Ελλάδας, που διαμόρφωσαν το μέλλον του. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, αν προτίθεται να ζητήσει ακόμη και συγνώμη από τον κ. Γεωργίου»


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.