Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Συνέδριο Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης (Γράμμος, Καστοριά)

Για τρίτη χρονιά το Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει ....
το συνέδριο "Ελλάδα και Βαλκάνια τον 20 αι." στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης της Βουλής των Ελλήνων στο Γράμμο της Καστοριάς (19-21 Μαίου 2017). θα είμαστε εκεί ο Ραυμόνδος Αλβανός επιστημονικός υπεύθυνος του Πάρκου, 13 φοιτητές, 2 καθηγητές (Βλασίδης. Δορδανάς) ένας διδάκτορας (Γραμμένος) του ΒΣΑΣ/ΠΑΜΑΚ μαζί με μεταπτυχιακούς φοιτητές και καθηγητές (Χασιώτης) από το Τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, 2 μεταπτυχιακοί φοιτητές, μια υποψήφια διδακτόρισσα και μια καθηγήτρια (Ηλιάδου Τάχου) από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, 4 φοιτητές κι ένας καθηγητής (Σκουλίδας) από το ΤΕΙ Ηπείρου μαζί με εκλεκτά μέλη (ερευνητές, διδάκτορες, κλπ.) των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Μακεδονίας.

Θα ασχοληθούμε με σημαντικά θέματα της βαλκανικής ιστορίας από τις αρχές του αιωνα μέχρι τη λήψη του Ψυχρού Πολέμου. Σκοπός του συνεδρίου είναι η προετοιμασία των φοιτητών, ώστε να μπορούν στο μέλλον να λαμβάνουν αυτόνομα μέρος σε διεθνής συνέδρια και να υποστηρίζουν τις επιστηνονικές θέσεις τους.
Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.