Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η εισήγηση Βούτση, για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής

Το πρακτικό της εισήγησης του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τον αποκλεισμό της «Χρυσής Αυγής»
κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις» στην Ολομέλεια.

Πρόεδρος της Βουλής:
«Μετά από αναλυτική συζήτηση που έγινε χτες στη Διάσκεψη των Προέδρων, κατόπιν σχετικής εισήγησής μου και αφού ακολούθησε η αντίκρουση της σχετικής πρότασης από πλευράς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. Χρήστου Παππά, η Διάσκεψη των Προέδρων με ομοφωνία, βεβαίως με αντιρρήσεις του εκπροσώπου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια για να εγκριθεί, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 81 παρ. 1, 2 και 3 του Κανονισμού της Βουλής, τον αποκλεισμό της συμμέτοχης των βουλευτών μελών της ΚΟ της Χ.Α. από τη διαδικασία και τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το Νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».
Οι βουλευτές της Χ.Α. δικαιούνται, σύμφωνα με την παρ.5 του ίδιου άρθρου, να συμμετάσχουν στις ενδεχόμενες ονομαστικές ψηφοφορίες, με τις οποίες θα κλείσει η σχετική διαδικασία.
Έχει γίνει απολύτως σαφές από τη συζήτηση η οποία έγινε στις συνεδριάσεις των Επιτροπών χθες και προχθές (15 και 16 Μαΐου) και από την αντίστοιχη συζήτηση στην Διάσκεψη των Προέδρων χθες (16 Μαΐου), ότι τόσο η απόφαση των Επιτροπών με βάση την οποία δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις οι βουλευτές της Χ.Α., όσο και η προτεινόμενη σήμερα προς την Ολομέλεια απόφαση που αφορά στο σύνολο των βουλευτών της Χ.Α., τεκμηριώνεται από την πλήρη κάλυψη η οποία δόθηκε μετά το πέρας όλων των θλιβερών και αντιδημοκρατικών πράξεων από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής εκ μέρους όλης της παράταξης.
Δυστυχώς τέτοιας πρωτοφανούς έκτασης συμβάν δεν είναι μεμονωμένο, με ευθύνη βουλευτών της Χ.Α. και μάλιστα μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, αλλά προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων την πρόσφατη πενταετία, που πέραν της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς αναφέρονται σε απειλές ή και πρακτικές βίας.»

Συμφωνεί το Σώμα;
Το Σώμα συμφώνησε ομοφώνως.

Σημείωση:
Σύμφωνα με το άρθρο 81 παρ.3: «Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με ανάταση, αφού προηγουμένως ακουστούν ένας από τους υπέρ της πρότασης, ένας από τους εναντίον της και ο υπαίτιος Βουλευτής, καθένας για δέκα (10) λεπτά της ώρας.


Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Παράνομος ο αποκλεισμός μας! Μνημονιακή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κατά της Χρυσής Αυγής!






Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής για τον παράνομο αποκλεισμό της Κ.Ο. του κόμματος από τις εργασίες της Βουλής για το 4ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ:



"Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον παράνομο - ενάντια στον ίδιο τον κανονισμό της Βουλής - αποκλεισμό ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδος από τις διαδικασίες, οι οποίες γίνονται για το 4ο Μνημόνιο της αριστεράς.



Καταγγέλλει την συμπαιγνία και την πλήρη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής. Έναν αποκλεισμό με αφορμή ένα επεισόδιο.



Και στο σημείο αυτό θέλω να απευθύνω το εξής ρητορικό ερώτημα προς ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό: Μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου βρισκόταν μικρή ομάδα βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η μειοψηφία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Με ποια λογική αποκλείονται όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την διαδικασία;



Μια τέτοια λογική είναι σταλινική του κ. Βούτση, ο οποίος παρέμεινε κομμουνιστής, και των νεοφιλελεύθερων της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι συμπορεύονται μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ξεπούλημα της Πατρίδας μας που συντελείται αυτήν την στιγμή μέσα σε αυτήν την αίθουσα όπου δεν αντιπροσωπεύεται ο Ελληνικός Λαός. Αντιπροσωπεύεται η ολιγαρχία και τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής νομενκλατούρας, της Μέρκελ και των διεθνών τοκογλύφων.



Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίζει να αγωνίζεται είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν ενάντια στο Μνημόνιο που εξαθλιώνει τον Ελληνικό Λαό και εκχωρεί Εθνική Κυριαρχία.



Αν νομίζουν ότι θα τελειώσουν μαζί μας με σταλινικές αποφάσεις αποκλεισμού, κάνουν λάθος! Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ".



Στην συνέχεια ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.