Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ο Μανώλης Γλέζος στον Κυριάκο και ..γιατί θα δυσαρεστηθούν δεξιοί και αριστεροί


Τον Μανώλη Γλέζο υποδέχθηκε την Τρίτη το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σπίτι του στον Λυκαβηττό. Σύμφωνα με.... ρεπορτάζ της «Ελευθερίας του Τύπου» ο Μανώλης Γλέζος, κρατώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο στα χέρια, συλλυπήθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ, παρουσία της οικογένειάς του και της αδερφής του Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύστησε στη μικρή του κόρη Δάφνη τον κ. Γλέζο, λέγοντάς της: «Έχεις απέναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης».

Ο Μ. Γλέζος παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, το οποίο ξεκινήσουμε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε ότι «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος έστιν εκείνος, ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος» (σ.σ: ακοινώνητος, άγριος και άπατρις είναι αυτός που τον εμφύλιο πόλεμο αγαπά).

Στο γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Μανώλης Γλέζος έγραφε: «Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξεν ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Γνωρίστηκα μαζί του το 1953 και υπήρξαν διαφορετικές οι απόψεις μας για το πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαφορά, όμως, αυτή δεν υπήρξε να γίνουμε οχτροί. Η χούντα στις 21 Απριλίου 1967 μας ξαναντάμωσε στον ίδιο θάλαμο στο Γουδή και μετά στο Πικέρμι. Γνωστή η ιστορία που έχουμε από κοινού δημοσιοποιήσει».

Πηγή: parapolitika.gr

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.