Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εισαγγελέας "τσίμπησε" τον Γιώργο Φιλιππάκη

Αίσθηση, σοκ και πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση στα social media του δημοσιογράφου και ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη, ο οποίος....
σχολιάζοντας την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο όχημα του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου,  έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν θα τον ενοχλούσε ακόμα και μια βόμβα στα πόδια του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα!

Εγραψε μεταξύ άλλων ο Γ. Φιλιππάκης στον λογαριασμό του στο facebook: «Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη.

Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα»…

Tόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και ο αρμόδιος εισαγγελέας επενέβησαν στην υπόθεση της πρωτοφανούς αυτής δημοσίευσης καθώς σύμφωνα με πληρφορίες ο διοικητής της ΤτΕ μήνυσε τον δημοσιογράφο και συνδικαλιστή.

Στο θέμα παρενέβη και η κίνηση «Ανοιχτά ΜΜΕ/Νέα Αρχή» η οποία με ανακοίνωσή της κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον κ. Φιλιππάκη και να τον καθαιρέσει από τη θέση του γραμματέα.

Η ανακοίνωση της κίνησης «Ανοιχτά ΜΜΕ/Νέα Αρχή» έχει ως εξής:
«Στη διαδικτυακή εποχή μας οι αναρτήσεις στα social media, ιδιαίτερα ανθρώπων που κατέχουν δημόσιες θέσεις, όπως είναι και οι συνδικαλιστικές θέσεις και αξιώματα, επέχουν θέση αρθρογραφίας.
» Τούτου δοθέντος η προχθεσινή ανάρτηση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και Ειδικού Γραμματέα Γ. Φιλιππάκη στο Facebook, με την οποία επέχαιρε για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου και, παράλληλα, καλούσε σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες και εναντίον άλλων δημόσιων προσώπων, προξένησε κατάπληξη και οργή.
»Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον Γ. Φιλιππάκη και, παρότι είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να τον καθαιρέσει πάραυτα από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα.
»Η εξέταση της περαιτέρω θέσης του στην Ένωση, ας αφεθεί στην επόμενη διοίκηση»