Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Δίωξη για απάτη στον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών Σίμο Δανιηλίδη

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη εναντίον της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.


Δύο μήνες μετά την απαλλαγή του, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση της κατασκευής νηπιαγωγείου μέσω ΕΣΠΑ, μία νέα υπόθεση τον καθιστά κατηγορούμενο, ύστερα από δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, που παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης.
Στο επίκεντρο βρίσκονται αυτήν τη φορά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης - Συκεών, όπου, κατόπιν ελέγχων φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους αριθμούς των παιδιών που δηλώθηκε ότι φιλοξενούνταν στους συγκεκριμένους σταθμούς και με βάση τους οποίους επιδοτούνταν η λειτουργία τους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Πηγή: http://www.greek-inews.gr/2017/05/diwksh-gia-apath-ston-dhmarxo-neapolhs-sykewn.html#ixzz4i7knwk5HΜε αφορμή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την «άσκηση ποινικής δίωξης για απάτη σε βάρος της Ε.Ε.», ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε έρευνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως και κάθε άλλου ελεγκτικού οργάνου και φορέα της Πολιτείας, που αφορά στη λειτουργία του δήμου αλλά και της διοίκησής του, είναι καλοδεχούμενη.
»Για τη δικαστική αυτή εξέλιξη, όπως την πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα ΜΜΕ, δεν έχουμε την παραμικρή επίσημη ενημέρωση. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, δε, εάν ισχύουν όλα όσα αναφέρουν, έχουμε δώσει επαρκείς εξηγήσεις όπου μάς έχει ζητηθεί.
»Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και τα Νομικά του Πρόσωπα εφαρμόζουν απολύτως πιστά τη νομοθεσία και φροντίζουν στο πλαίσιο αυτό να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του δήμου, της πόλης και των πολιτών. Έως σήμερα έχουμε δεχθεί δεκάδες προληπτικούς και κατασταλτικούς ελέγχους από ελεγκτικούς μηχανισμούς και φορείς της Πολιτείας, οι οποίοι αναγνωρίζουν την υποδειγματική τυπική και νόμιμη λειτουργία του δήμου μας και των Νομικών του Προσώπων.
»Η Δικαιοσύνη από τη δική της πλευρά οφείλει να ερευνά κάθε καταγγελία που δέχεται και να προχωρά τις δικές της διαδικασίες.
»Επειδή στα ζητήματα νομιμότητας δεν κάνουμε εκπτώσεις, είμαι βέβαιος για την εξέλιξη κι αυτής της υπόθεσης. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες μάς διασύρουν και μας ταλαιπωρούν, και στο τέλος όλες καταπίπτουν.
»Δυστυχώς, όμως, ο διασυρμός μας παρατείνεται από πολλά ΜΜΕ, ευτυχώς όχι όλα. Αυτά, μεταξύ των οποίων και επίσημα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όταν επέρχεται η πλήρης απαλλαγή και αθώωσή μας, δεν επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία και αποσιωπούν την είδηση της αθώωσης και απαλλαγής μας από κατηγορίες, όπως συνέβη αλλεπάλληλες φορές.
»Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι πως και σ’ αυτή την περίπτωση θα κάνει σωστά τη δουλειάς της.
»Η θέση μας στις αιρετές αυτές θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δυστυχώς έχει το κόστος και του άδικου διασυρμού, αλλά πάντα έχει τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικής προσφοράς».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.