Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εξετράπη τουριστικό λεωφορείο με μαθητές στις Σέρρες - Δείτε τις πρώτες εικόνες από το ατύχημα που τραυματίστηκαν μαθητές και γονείς (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Εξετράπη πριν από περίπου μία ώρα ένα τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από....
την περιοχή Βαμβακόφυτο Σερρών και το οποίο πραγματοποιούσε σχολική εκδρομή και θα επισκέπτονταν την Αλεξανδρούπολη.

Το περιστατικό έγινε στο 39ο χιλιόμετρο της ε.ο. Σερρών – Καβάλας έξω από το χωριό Αγγίστα Σερρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα παιδιά και γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Συγκεκριμένα ένας μαθητής εγκλωβίστηκε και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής, ενώ συνολικά τραυματίστηκαν ενιά μαθητές, τέσσερις συνοδοί και μία δασκάλα. Όλοι έχουν τραύματα σε χέρια, πόδια και πρόσωπο, ενώ η δασκάλα έχει πολλά κατάγματα στο χέρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν συγκεκριμένα:

- Στο νοσοκομείο Δράμας βρίσκεται ένα παιδί
- Στο νοσοκομείο Σερρών βρίσκονται επτά παιδιά και δύο ενήλικες
- Στο νοσοκομείο Καβάλας βρίσκονται ένα παιδί και τρεις ενήλικες

Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονταν 18 παιδιά, 13 γονείς και 4 δάσκαλοι που τα συνόδευαν, ενώ ακολουθούσε και δεύτερο λεωφορείο από το ίδιο σχολείο. Συνολικά τα δύο οχήματα μετέφεραν 70 άτομα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων στην σελίδα του στο facebook, η εκδρομή ήταν ημερήσια και είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη.

Εν τω μεταξύ τα αίτια του ατυχήματος εξετάζονται, όμως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα φορτηγό έκλεισε ξαφνικά τον δρόμο στο εκδρομικό λεωφορείο με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και να συρθεί για αρκετά μέτρα.

Παράλληλα όλα δείχνουν ότι πηγή του κακού ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες στο σημείο, αλλά και ο ασυνείδητος οδηγός νταλίκας που μετά το ατύχημα επιτάχυνε και εγκατέλειψε τους τραυματίες.

http://www.thousandnews.gr/epikairotita/item/240006-prin-apo-ligo-eksetrapi-touristiko-leoforeio-me-mathites-stis-serres