Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απειλεί με χρεοκοπία τον Σόιμπλε

Αισιοδοξία για συμφωνία στο προσεχές Eurogroup που ....
θα συμπεριλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
«Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (σ.σ. της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», εκτίμησε ο κ. Τσακαλώτος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα στο προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ενώ δήλωσε και πεπεισμένος ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας λύσης.
Η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού επισημαίνει ότι εν όψει το επόμενου Eurogroup «διεξάγονται έντονες διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο. Διότι και πάλι διακυβεύονται τα πάντα. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα βρίσκεται προ της χρεοκοπίας -τον Ιούλιο λήγει η προθεσμία αποπληρωμής δανείων ύψους 7 δισ. ευρώ».
Ο ανταποκριτής του στην Αθήνα, παρατηρεί πως «όσο απειλητική κι αν φαίνεται η κατάσταση ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι απρόσμενα αισιόδοξος. ‘Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί μια λύση. (…) Είμαι βέβαιος ότι ήδη εργάζεται για μια λύση, άσχετα με τα όσα δήλωσε στις 22 Μαΐου, στη συνεδρίαση του Eurogroup' δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει 'πραγματικά απογοητευμένος' μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης».