Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ερχονται και κατασχέσεις αυτοκινήτων γιά όσους κυκλοφορούν ανασφάλιστοι (Vid)

Εκτός από τα βαριά πρόστιμα, τις ποινικές και αστικές ευθύνες, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ,οι κάτοχοι ανασφάλιστων ....
αυτοκινήτων κινδυνεύουν ακόμα και με κατασχέσεις των αυτοκινήτων τους στις περιπτώσεις που εντοπιστούν και δεν προχωρήσουν στην ασφάλιση του.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε χθες στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα ΜΕΓΚΑ» ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος διευκρίνισε τις ευθύνες που διαχέονται, σε περίπτωση ατυχήματος, στα πρόσωπα που εμπλέκονται σκοπίμως στην κυκλοφορία αυτή, με πρώτη ευθύνη του οδηγού και σε συνέχεια, αν υπάρχει, του ιδιοκτήτη.
Όπως τόνισε, οι παραβάτες και οι προκαλούντες ζημίες, με ανασφάλιστο όχημα, αντιμετωπίζουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις ενώ αναφέρθηκαν και πρακτικές που ισχύουν σε τρίτες χώρες για να αντιμετωπίσουν στη γένεσή τους φαινόμενα αυθαιρεσιών και παραβάσεων του ΚΟΚ και των ασφαλίσεων.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπενθύμισε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες κρατάνε «μνήμη» όπως η λίστα «Τειρεσίας» με τους «κατά συνθήκη παραβάτες», δηλαδή μια «μαύρη λίστα» και δεν τους χαρίζονται, επιβάλλοντας αυξημένα ασφάλιστρα.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος, δεν ασφαλίσει το όχημα μετά από ειδοποίηση, τότε έχουμε αυξημένα πρόστιμα και σε συνέχεια σε κατάσχεση αυτοκινήτου. Υπάρχει το αρχικό πρόστιμο των 250 ευρώ για όλους. Σε συνέχεια όσοι δεν συμμορφωθούν θα υποστούν πρόστιμα, για μηχανές 250 ευρώ, για ΙΧ 500 ευρώ και για φορτηγά 1.000 ευρώ. Αν και πάλι δεν συμμορφωθούν γίνεται κατάσχεση οχήματος και επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο 4141/2013, ο δε έλεγχος κυκλοφορίας γίνεται με όλα τα μέσα, ακόμη και με τις κάμερες κυκλοφορίας.

asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου