Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γιάννης Βρούτσης: "Ο Τσίπρας διασύρθηκε χθες βράδυ στη Βουλή"

«Ως Ν.Δ. είχαμε προβλέψει ότι αυτή η συζήτηση θα ήταν συζήτηση «περί όνου σκιάς». Χθες ο κ. Tσίπρας αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, ηττήθηκε κατά κράτος, διασύρθηκε κατ’ εμένα» είπε στον Alpha 989 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε «παρουσίασε 13 νόμους του κράτους, που...
θα μπορούσε να τους είχε καταργήσει με έναν νόμο. Ανέφεραν και δικό μου νόμο. Νομοθέτησα για να μπορούν να πληρωθούν οι συνταξιούχοι της χώρας και αυτό το ανέφερε στα 13 σκοτεινά σημεία».

«Ας πάρουμε τους νόμους έναν προς έναν. Αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, την μπάλα στην εξέδρα. Αν ήθελε θα μπορούσε να τους είχε ακυρώσει με δικό του νόμο και να μην κρατήσει κανέναν από αυτούς. 1 ½ χρονο μετά έρχεται να αναδείξει 13 νόμους όταν είναι κυβέρνηση. Σε ποιον κάνει αντιπολίτευση; Στον εαυτό του; Αναδεικνύει σήμερα τους νόμους ο κ. Τσίπρας με έργο της κα Κωνσταντοπούλου, την «Μαύρη Βίβλο», είπε χαρακτηριστικά.


Για το θέμα Παπασταύρου ανέφερε πως «είναι μία υπόθεση που εξετάζεται από τη δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μείζον θέμα της ελληνικής κοινωνίας»;

Τόνισε ότι «η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που ενεργεί με εθνική συμπεριφορά. Ο,τιδήποτε συμβάλει στη διαφάνεια, θα το υποστηρίξουμε. Να κάνουμε 100 εξεταστικές για τη Siemens, για τα δάνεια των κομμάτων αλλά δεν θα είναι φωτοβολίδες. Γιατί ο κ. Τσίπρας σταμάτησε την εξεταστική για το μνημόνιο; Να κάνουμε εξεταστική και για την υπόθεση Βαρουφάκη, για το τί έγινε και έφτασε στο σημείο να κλείσουν οι τράπεζες».

Επί της διαδικασίας της χθεσινής συζήτησης ο κος Βρούτσης σχολίασε: «Αυτά είναι «νέα ήθη» στη Βουλή. Τέτοιες διαδικασίες δεν είχαν ακολουθηθεί στο παρελθόν. Μία τέτοια συζήτηση θα μπορούσε να ξεκινήσει το μεσημέρι. Αυτό είναι απαράδεκτο».

«Τα προβλήματα είναι μπροστά μας. Ξεπερνιούνται τα δημοσιονομικά προβλήματα και είναι πια (κρίσιμα) τα εθνικά. Είμαι ανήσυχος ως Έλληνας και βουλευτής», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και έκανε λόγο για απαξίωση της χώρας εκφράζοντας την ανησυχία του για τη στάση της Τουρκίας και των Σκοπίων. Καταλόγισε εγκληματικές ενέργειες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπονομεύουν την ασφάλεια της χώρας.



Για το προσφυγικό ο κος Βρούτσης είπε πως «ευτυχώς φαίνεται ότι μειώθηκαν οι ροές, περιμένω με αγωνία όμως να δω τί θα γίνει από πλευράς Τουρκίας. Το ’14 πάλι υπήρχε πόλεμος στην Συρία, όμως δεν περνούσε κουνούπι διότι λειτουργήσαμε με αποτρεπτική πολιτική, «όποιος έρθει θα μπει εσώκλειστος». Το μήνυμα (ΣΥΡΙΖΑ) ήταν των ανοιχτών συνόρων, που όποιος έρχεται περνά στην Ευρώπη. Στείλαμε 1 εκατ. ανεξέλεγκτους μετανάστες στην Ευρώπη και η Ευρώπη αντέδρασε…

Οι πρόσφυγες πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ είναι Ελλάδα, υπάρχουν νόμοι, δεν έχουν δικαίωμα να καταλαμβάνουν τις σιδηροδρομικές γραμμές γιατί είναι οικονομία και από την οικονομία θα πληρωθεί το φαγητό τους.

Η δαπάνη για τους μετανάστες -άνω του 1 δις- είναι λεφτά που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Υπάρχει και ο ελληνικός λαός. Το 1 δις ποιος θα το πληρώσει; Ο ελληνικό λαός. Μακάρι να έκανα λάθος. Έχουμε και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αυτός ο κόσμος μοιραίως θα αρρωστήσει. Ψηφίσαμε έναν νόμο που όλοι έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εγώ ζητάω από τους μετανάστες, αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση. Όταν αύριο θα ζητήσει (ο μετανάστης) «ανθρώπινα δικαιώματα», φαϊ τρεις φορές την ημέρα, στέγη, παιδεία, θρησκευτική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη δωρεάν, αυτά η φτωχή Ελλάδα θα τα σηκώσει πάνω της».


Αναφερόμενος στη φορολογία ο κος Βρούτσης έκανε λόγο για «αχρείαστα και άδικα νέα μέτρα. Και θα χρειαστούν κι άλλα, λόγω του πολιτικούς κλίματος και της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης». «Είναι ασύλληπτο αυτό που έρχεται με την φορολογία. Ο ελληνικός λαός (επί Ν.Δ.) μπήκε σε θυσίες, όμως δεν χρειαζόταν άλλο. Τώρα πληρώνουμε το τίμημα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Ακόμα και αν πάρει ο Τσίπρας τα 5,5 δις μέτρα, πολύ γρήγορα θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ο ελληνικός λαός θα φτωχύνει ακόμα περισσότερο. Οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


Για την κυβέρνηση της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς πέσαμε. Πήραμε τα λεφτά, δεν τα προχωρήσαμε. Η κυβέρνηση Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Είχε τα λεφτά που έπρεπε να τα διαχειριστεί, ήταν συνεπής με την ιδεοληψία της. Τα λεφτά βρίσκονται σε επικίνδυνη ζώνη. Αυτά κοστίζουν στους εργαζόμενους. Αυτή είναι η μεγάλη τομή που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμείς θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα βγάλουμε την Ελλάδα στην απέναντι όχθη».

Για τις μειώσεις συντάξεων είπε ότι «το 2012 έκανα ως υπουργός αναγκαίες μειώσεις συντάξεων. Μετά το 2012 δεν έγινε καμία μείωση. Δεν χρειαζόταν να γίνει ούτε ένα ευρώ μείωση αλλά δεν θα γινόταν ούτε ένα ευρώ αύξηση. Χάσαμε τις εκλογές γιατί ο κ. Κατρούγκαλος και οι άλλοι έλεγαν ότι θα αυξήσουν τις συντάξεις. Ακόμα και αν πήραν την εξουσία με ψέματα, καλά έκαναν αλλά ας συνέχιζαν την πολιτική μας».

Για την ανεργία είπε πως «διαμορφώθηκε μέσα από την δημοσιονομική κρίση. Την κληρονόμησα στο 27,5% στο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας που είχαμε στην χώρας μας. Δεν έριξα τις ευθύνες στο χθες. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Έβαλα το μεγαλύτερο ιστορικά πρόστιμο - ασπίδα στους εργαζόμενους, των 10.500 ευρώ (για την αδήλωτη εργασία) και σε μία μέρα δημιουργήθηκαν 70.000 νέες θέσεις εργασίας, που δεν ήταν νέες αλλά θέσεις που δημιουργήθηκαν από τον φόβο του προστίμου. Ποτέ εργαζόμενος δεν είδε τέτοια προστασία. Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους μετά τον πόλεμο, είχαμε μείωση των εισφορών που είναι αντικίνητρο στην πρόσληψη εργαζομένων. Αυτό από μόνο του έδωσε ώθηση. Χιλιάδες εργαζόμενοι δια μέσου συλλόγων είπαν «μπράβο». Και πάλι είμαστε υψηλοί στις εισφορές. Είχα προβλέψει άλλες δύο μονάδες μείωση εισφορών με το πρόγραμμα Περσέας, δεν το υλοποίησε η σημερινή κυβέρνηση. Η ανεργία τώρα έχει φτάσει στο 24,5%, δυστυχώς στις 31/12/16 η πρόβλεψη ήταν για 19,5% ανεργία και η πρόβλεψη θα είναι για 25%. Χάνουμε 200.000 θέσεις εργασίας λόγω ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση κρατά σιωπή στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα πρόγραμμα. Το 2016 τον Φεβρουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ έσπασαν όλα τα ρεκόρ».

Για τους συνδικαλιστές ο κος Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη εργατοπατέρες. Νοσηρό περιβάλλον. Έκανα δύο παρεμβάσεις. Έκοψα τις συντάξεις στους συνδικαλιστές και τους βουλευτές, που πλέον δεν έχουν συντάξεις. Το ασφαλιστικό είχε ισορροπήσει».

Για μαϊμού- συντάξεις ανέφερε ότι «τον Δεκέμβριο του 2014 βγήκε η πρώτη αναλογιστική μελέτη στην Ελλάδα για το συνταξιοδοτικό, που έδειχνε ότι μέχρι το ’60 πλήρωνε τους όρους βιωσιμότητας. Μέχρι τότε δεν είχαμε στοιχεία. Με τον «Ήλιο» πέταξα έξω τις μαϊμού συντάξεις. 1η Ιουνίου του ’13 μάθαμε τον αριθμό συντάξεων και συνταξιούχων για πρώτη φορά, επίσημα από το ελληνικό κράτος. Ποιοι παίρνουν, πόσες συντάξεις. Από τον Αύγουστο του ’15 ο κ. Κατρούγκαλος σταμάτησε να εκδίδει αυτά τα στοιχεία. Μπήκαμε σε εποχή του μεσαίωνα πάλι για να μην φανούν οι μειώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις συντάξεις. Είναι η πρώτη κυβέρνηση στην ελληνική ιστορία που έκοψε την κατώτερη σύνταξη των 360 ευρώ στο ΙΚΑ και το ΕΚΑΣ των Ελλήνων».


Τέλος, για τη διαπραγμάτευση επί των ημερών του, ο κος Βρούτσης είπε «ποτέ δεν βγήκα να κάνω τον ήρωα. Γινόταν διαπραγμάτευση στα γραφεία μας, δεν πληρώναμε τη χλιδή του Χίλτον. Προσωπικά πλήρωνα τα κεράσματα και τους καφέδες. Τώρα βλέπω Χίλτον και χλιδή αλλά δεν… μπαίνουν στα γραφεία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου