Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Βασίλης Λεβέντης: "Το Πάσχα θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ"

«Παίζει το κεφάλι του ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός είναι εκβιάζων και εκβιαζόμενος», δήλωσε στον Αlpha 989 ο Βασίλης Λεβέντης, εκτιμώντας ότι «γύρω στο Πάσχα θα είναι ώριμο το κλίμα για ....
μεγαλύτερη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της Ν.Δ».


«Όταν μιλάω με ξένους διπλωμάτες όλοι μου λένε «πόσο βλέπεις να κάθεται ο Τσίπρας». Είναι βέβαιοι για την πτώση του. Πιστεύω ότι είναι καλό να φύγει και για τον ίδιο. Αναλαμβάνει μεγάλες πολιτικές ευθύνες. Παίζει το κεφάλι του. Υποκύπτει σε 5-6 θερμοκέφαλους υπουργούς του που του λένε «να μείνουμε να δώσουμε τη μάχη». Αλλά αυτοί κοιτάνε την καρέκλα τους. Μετά τη νύφη θα την πληρώσει ο Τσίπρας. Δεν έχει άλλο πολιτικό χρόνο η κυβέρνηση. Θα προσπαθήσει να περάσει στην Βουλή το ασφαλιστικό. Εκβιάζει τους βουλευτές του ότι θα πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο αν δεν το ψηφίσουν. Παίζει το κεφάλι του ο κ. Τσίπρας, είναι εκβιάζων και εκβιαζόμενος. Γύρω στο Πάσχα θα είναι ώριμο το κλίμα για μεγαλύτερη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της Ν.Δ», εκτίμησε ο κος Λεβέντης.


Υποστήριξε ότι «δεν θα προσφέρει κάτι ο ανασχηματισμός. Θα ήθελε ο πρωθυπουργός να αλλάξει τον Μουζάλα και κάποιους άλλους αποτυχημένους υπουργούς, όμως τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα. Όσο η ανεργία και η έλλειψη επενδύσεων συνεχίζονται, 100 ανασχηματισμοί να γίνουν, δεν θα γίνει τίποτα».


Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είπε πως «είναι σε δίλημμα ο Μητσοτάκης. Το συμφέρον του τόπου οδηγεί σε κυβέρνηση συνασπισμού ενώ το συμφέρον του κόμματος τον οδηγεί να μην ακουμπήσει τον Τσίπρα και να τον αφήσει να καταρρεύσει. Είναι όμηρος 5-6 ακροδεξιών που του λένε «άσε τον Τσίπρα να καταρρεύσει να κάνουμε κυβέρνηση». Είναι το παλιό σύστημα του «ώριμου φρούτου». Οι ακροδεξιοί μέσα στη Ν.Δ. είναι βαρίδια. Είναι της δραχμής. Και ο Καρατζαφέρης δραχμή ζητούσε. Ό,τι λέει και ο Λαφαζάνης, είναι και αυτοί των άκρων εκ δεξιών».

Τόνισε, πάντως, πως «Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν σκοπό να εξοντώσουν τα μικρότερα κόμματα και να επαναφέρουν τον κόσμο σε αυτούς».


Ο κος Λεβέντης είπε ότι «ο Τσίπρας θέλει το πρωί να εισάγει το ασφαλιστικό και το βράδυ να το ψηφίσει. Να μην προλάβουμε να αντιληφθούμε τί έγινε».

Αναφερόμενος στη στάση της Ένωσης Κεντρώων είπε πως «οτιδήποτε θετικό φέρει η κυβέρνηση εμείς θα το στηρίξουμε. Δεν φέρνει έσοδα στο κράτος όμως το να κυνηγήσουμε 5-10 ανθρώπους».

Χαρακτήρισε επικοινωνιακή προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα την αυριανή συζήτηση για τη δικαιοσύνη στη Βουλή με σκοπό να ανορθώσει το πεσμένο του γόητρο.
«Αισθάνεται ο κ. Τσίπρας ότι έχει χάσει το παιχνίδι και προσπαθεί να ξανακερδίσει πόντους. Προσπαθεί να ανορθώσει το πεσμένο του γόητρο», είπε χαρακτηριστικά.



Σχολιάζοντας τη δήλωση Μάρδα, ο κος Λεβέντης είπε: «τα θεωρώ όλα αυτά βλακείες. Ο Μάρδας είναι αξιόλογος υπουργός αλλά πάνω στο πάθος του να βρει λύσεις λέει πράγματα που δεν έπρεπε να λέγονται. Ο νόμος υπήρχε και είναι του Σαμαρά, δεν χρειαζόταν να το πει ο Μάρδας. Όποιος έχει 250.000 και είναι αλλοδαπός παίρνει άδεια παραμονής. Οι πλούσιοι πρόσφυγες είναι ήδη σε ξενοδοχεία. Όχι στην Ειδομένη. Δεν χρειαζόταν η πρόσκληση. Ήδη κάποιοι των μεταναστών και των προσφύγων με περιουσιακά στοιχεία τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης. Δεν το καταλαβαίνετε ότι ο πλούσιος όπου και να πάει είναι πλούσιος. Είναι εξεταστέο πάντως αν ο κάθε πρόσφυγας που έχει λεφτά στη Συρία μπορεί να τα φέρει. Μπορεί να μην του τα δίνουν».

Για την αξιολόγηση είπε πως «πάνε να την κάνουν σε τρεις δόσεις για να πάρουμε τα λεφτά σε τρεις δόσεις. Παρακαλά ο Τσίπρας να πάρει το 1,5 δις τώρα. Και σε πέντε δόσεις να γίνει, όταν δεν προχωρά καμία μεταρρύθμιση αργά ή γρήγορα θα τα βρει σκούρα».


Αναφερόμενος στον νόμο για τα κανάλια, είπε χαρακτηριστικά:
«Σε όλα τα κανάλια υπάρχει φοβία και τρομοκρατία για τη δουλειά τους. Αιωρείται ο φόβος ότι δεν θα πάρουν άδεια. Θα μείνουν άνεργοι. Όταν υπάρχει κυβέρνηση που προσπαθεί να αιχμαλωτίσει τα μέσα ενημέρωσης, πώς μπορεί να είναι ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι. Συμφέρει αυτό την κυβέρνηση. Είναι δύσκολο το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Πρέπει να κάνει το καθήκον του και δουλεύει σε ένα μέσο που ανήκει σε έναν εργοδότη».


Σχολιάζοντας τη δήλωση του Δ. Βίτσα στον Alpha 989 ότι τα κέντρα υποδοχής μετά τη φιλοξενία των προσφύγων θα διατεθούν προς χρήση στον ελληνικό λαό, ο κος Λεβέντης είπε ότι «πρόχειρα έγιναν οι εγκαταστάσεις των Hot Spots για να πούμε στους ξένους ότι κάναμε κάτι. Είναι προχειροδουλειές για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια. Υπάρχει διαμάχη των Δήμων και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Ιδιοκτησιακά τα στρατόπεδα ανήκουν στο υπουργείο Αμύνης και μάλιστα στα ταμεία ασφάλισης των ενστόλων και δεν μπορεί να τα παραχωρήσει ο υπουργός. Μπορεί (το υπ. Εθν. Άμυνας) να τα μισθώσει για 30 χρόνια».



Ακούστε την εκπομπή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου