Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Στη Μακεδονία ο Κουτσούμπας για να ενισχύσει το κομμουνιστικό φρόνημα

Στις 30 Μάρτη, 33 καταδιωκόμενοι αγωνιστές, οπλισμένοι και με επικεφαλής τον Υψηλάντη και τους Ανδρεάδη, Τζαβέλα, Φωτεινό κ.ά., χτυπούν και εξοντώνουν το σταθμό Χωροφυλακής και τους...
παρακρατικούς τρομοκράτες. Οι απώλειες των δεύτερων ήταν 13 νεκροί, που μεταφέρθηκαν στην Κατερίνη. Έτσι άρχισε ο ένοπλος αγώνας ενάντια στο ματοβαμμένο μεταβαρκιζιανό καθεστώς. Το χτύπημα του Λιτόχωρου ήταν η αρχή της ένοπλης πάλης του ΔΣΕ. Η ομάδα, που χτύπησε το Λιτόχωρο, μαζί και με άλλους καταδιωκομένους αγωνιστές, αποτέλεσαν και το πρώτο ένοπλο συγκρότημα. Το Λιτόχωρο σηματοδότησε σε όλη την Ελλάδα την ένοπλη πάλη». Κάθε τίμιος πατριώτης πρέπει να γίνει όχι μόνο δέκτης της ιστορικής αλήθειας άλλα και να τη διαδώσει. Οι καιροί που έρχονται είναι ακόμη πιο δύσκολοι και η αλήθεια είναι ένα όπλο για τα λαϊκά στρώματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Τετάρτη 30 Μάρτη

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στην Κ. Μακεδονία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφτεί την Κεντρική Μακεδονία το Σάββατο 2/4 και την Κυριακή 3/4.
Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Το Σάββατο 2/4, στις 9.00 μ.μ., θα χαιρετίσει σε συνεστίαση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ (κέντρο FOCUS).
Την Κυριακή 3/4, στις 11.00 π.μ., θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Λιτόχωρο, για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου