Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κι άλλοι συμβασιούχοι που θέλουν να μονιμοποιηθούν

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων


Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και τα ερωτήματα για την ανανέωση της σύμβασης μας, καθώς το κράτος επιλέγει να μας έχει κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς και να γυρίζει την πλάτη του στην οριστική λύση του προβλήματος μας.
Μέσα σ' όλα αυτά η κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας κ. Φίλης, στο όνομα της δημοσιονομικής στενότητας επέλεξε να μας οδηγήσει ακόμα πιο βαθιά στο εργασιακό μας αδιέξοδο, με την αλλαγή των συμβάσεων στην καθαριότητα των σχολείων και την ευθύνη της σύναψης τους από το διδακτικό έτος 2016-2017 από τους δήμους της χώρας.
Η αλλαγή αυτή που ανοίγει το δρόμο των προσλήψεων στην καθαριότητα από τους δήμους και τις ΚΟΙΝΣΕΠ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας.
Ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να δεσμευτεί απέναντι σε όλες και όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολειών και να διασφαλίσει την ανανέωση όλων των συμβάσεων των ήδη εργαζομένων.
Δεν πρόκειται να δεχθούμε και να ανεχθούμε καμία απόλυση. Θεωρούμε αδιανόητο όχι μόνο να συντηρείται αλλά και να επιδεινώνεται μια αντεργατική κατάσταση, τη στιγμή που το κράτος αρνείται να διασφαλίσει την καθαριότητα των σχολείων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου