Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Έμεινα Δέδες και στο καπάκι Μάρδας!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο Ιωάννης Δέδες είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Θαυμαστής του Κορνήλιου Καστοριάδη, πράγμα ουχί τιμητικόν δια τον μακαρίτην φιλόσοφον. Σίγουρα θα έτριξαν τα κόκκαλά του όταν άκουσε...
από το στόμα του Δέδε να βγαίνει το απόφθεγμα «Τα capital controls ήταν μια σπουδαία κίνηση».


Το είπε προ ημερών σε τηλεοπτική εκπομπή το άτομο αφήνοντας κάγκελο τους συμπανελίστες. Ένας απ’ αυτούς ψέλλισε, μόλις συνήλθε: «Αυτό πρώτη φορά ακούγεται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ». Κόκκαλο ο Δέδες. Στη συνέχεια δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τη συλλογιστική του. Το μόνο που έπιασα είναι ότι επρόκειτο για μία κίνηση ματ της κυβέρνησης, η οποία έβλεπε τις τράπεζες να αδειάζουν από καταθέσεις και πρόλαβε τους καταθέτες να μη βγάλουν άλλα, ώστε να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Γιατί, όμως, ο Βαρουφάκης και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι τα capital controls τα επέβαλε η τρόικα [=θεσμοί]; Τί συμβαίνει άραγε;

Τίποτε απολύτως δεν συμβαίνει. Ο κάθε τρόμπας πετάει την παπάρα του και όποιον πάρει ο χάρος. Αρκεί να κυβερνάμε και να διορίζουμε κι’ άσε τους άλλους να λένε. Διότι ο λαός μάς εψήφισε εν γνώσει του ότι φέραμε το 3ο και μακρύτερο Μνημόνιο, εξ ου και να μην παραπονείται καμμία κερία.

Κι’ αφού έμεινα Δέδες στο άκουσμα της μεγαλοπρεπούς παπάρας του, μου την πέφτει ο Μάρδας με την περίφημη πρόταση να ερευνήσει το προφίλ των «προσφύγων» της λασπουριάς, κι’ αν βρει μερικούς απ’ αυτούς να διαθέτουν € 250.000, να τους προτείνει να αγοράσουν ακίνητο στην Ελλάδα και να πάρουν άδεια διαμονής, όπως ορίζει ο νόμος. Και επιμένει στη μεγαλοπρεπή παπάρα του. 

Μην μπορώντας αυτός και η κυβέρνηση, στην οποία μετέχει, να ελέγξουν την κατάσταση, την οποίαν οι ίδιοι προκάλεσαν, σκέφτηκε να πει άλλη μια μαλακία. Αυτός ο άνθρωπος είναι καθηγητής ΑΕΙ και διδάσκει τα παιδιά μας. Αυτός ο άνθρωπος αδυνατεί να διανοηθεί πως όποιος πρόσφυγας διαθέτει € 250.000 κάπου στην Ευρώπη ή είναι ζωσμένος με αυτά δίκην καμικάζι, θα βρισκόταν ήδη στην Ευρώπη και δεν θα θαλασσοπνιγόταν στο Αιγαίο έρμαιο των δουλεμπόρων ούτε θα κυλιόταν στις λάσπες της Ειδομένης ελέω της διεθνιστικής, φιλανθρώπου και αριστερής [λέμε και καμμιά μαρδακία, για να περνάει η ώρα] κυβέρνησης της Ελλάδος.

Αναμένω με βεβαιότητα ότι κάποιος κυβερνητικός θα βγει οσονούπω και θα μας πει ότι «Η Ειδομένη είναι ο Παρθενώνας του 21ου αιώνα». Ή μήπως το ‘ πε ήδη ο Μπαλτάς με δικά του λόγια; [« Η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα»]

Σκέφτομαι, όμως, σοβαρά μήπως με την αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να ενταχθεί στο περί κυβερνήσεως κεφάλαιο διάταξη έχουσα ούτω:
«Δέκα πλήρεις ημέρες προ των εθνικών εκλογών, κάθε κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων που έχει ανακηρυχθεί υποψήφιο από το αρμόδιο δικαστικό όργανο για τη συμμετοχή στις εκλογές, καταθέτει, επί ποινή ακυρότητος της συμμετοχής του στις εκλογές, στο ίδιο όργανο το λεπτομερές πρόγραμμα, το οποίο έχει εξαγγείλει ότι θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση. Το κόμμα ή τα κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές, οφείλουν να τηρούν απαρεγκλίτως το πρόγραμμα που είχαν καταθέσει αρμοδίως προ των εκλογών. Αντίθετη με το εν λόγω πρόγραμμα διοικητική πράξη εκδιδόμενη ή νομοθετική διάταξη ψηφιζόμενη κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης, στην οποία μετέχει αυτό το κόμμα, είναι αυτοδικαίως και άνευ άλλου τινός ανίσχυρη ουδέν έννομο παράγουσα αποτέλεσμα».

Είναι μια κάποια λύση, μήπως και απαλλαγούμε από ουρανομήκεις παπάρες ως αυτές που εκσφενδονίζουν προς πάσα κατεύθυνση Τσίπρες, Κουρουμπλήδες, Μπαλτάδες, Φίληδες, Μάρδες, Παππάδες, Γεροβασίλισσες, Δραγασάκηδες, Τσακαλώτοι, Κατρούγκαλοι, Παπαροτρύφωνες, Δέδηδες, κερα-Τασίες, Δρίτσες, Φωτίες, Καρακώστες, Αυλωνίτες, Βούτσηδες, Βίτσες και λοιπά φρούτα παντός κώματος.

Λέω εγώ τώρα!
Σώτος - αιθεροβάμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου