Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Εξηγήσεις ζητά ο Καμμένος από τον Χαϊκάλη για τη οφσορ

Και γιατί παίζατε κρυφτούλι κύριε Χαϊκάλη τόσο καιρό και δεν βγαίνατε να ομολογήσετε ότι εσείς είστε ο Υπουργός με την οφσόρ;
Στην άμεση κλήση σε εξηγήσεις του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Παύλου Χαϊκάλη προχώρησε σύμφωνα με ....
πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει από τον κ. Χαϊκάλη να παρουσιάσει όλα τα σχετικά έγγραφα, τα οποία μπορούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς του για ανενεργή εταιρία στην Κύπρο.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της εκλογικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ σημείωσε μιλώντας στον Alpha fm ότι «ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα. Παρόλα αυτά και επειδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

«Δίνουμε ένα ανελέητο αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις αλλά δεν αποδεχόμαστε ούτε την συγκαλυψη» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Καμμένου αναφέρουν με νόημα ότι σε περίπτωση που οι εξηγήσεις του κ. Χαϊκάλη δεν κριθούν επαρκείς, οι αποφάσεις για το μέλλον του στο κόμμα είναι ειλημμένες.

Υπενθυμίζεται ότι στην παραδοχή ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρίας στην Κύπρο προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Παύλος Χαϊκάλης, την ώρα που ο κλοιός έσφιγγε γύρω του καθώς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επανήλθαν με σχετική ερώτηση στη Βουλή, η οποία μάλιστα απευθυνόταν μεταξύ των άλλων υπουργών και... προς τον ίδιο.

Τη σχετική ερώτηση είχαν καταθέσει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Χαϊκάλης μιλώντας στο MEGA φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε φτιάξει εταιρεία την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι off shore με την τυπική έννοια του όρου».

«Δεν πρόκειται για offshore εταιρία αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρία, η οποία ουσιαστικά είναι από το 2011 ανενεργή» φέρεται να τόνισε ο κ. Χαϊκάλης.

Η ιδιοκτησία της υπεράκτιας εταιρίας από τον Παύλο Χαϊκάλη παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το νόμο για το πόθεν έσχες, αλλά και με το γεγονός ότι υπουργοποιήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη περίπτωση ήταν αυτή του Γιώργου Βερνίκου, ο οποίος είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί μέσα σε λίγες ημέρες από την ημέρα που είχε αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Τουρισμού, λόγω των υπεράκτιων εταιριών που είχε νόμιμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο κ. Νικολούδης ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί έλεγχος, με σχετικό αίτημα στο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο ελέγχου, όχι απλώς ενός μέλους της κυβέρνησης, αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο διατήρησης off shore.

Ο κ. Νικολούδης ανέφερε επίσης, για το ενδεχόμενο αναλήψεων κατά παράβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων, ότι ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί σε σχετικούς ελέγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου