Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

2009: έτος δουλέματος. 2012: έτος μεγάλου δουλέματος. 2015: έτος άγριου δουλέματος.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 
Το 2009 ψηφίσαμε ΓΑΠ, επειδή υπήρχαν λεφτά και θέλαμε να τα μασουλήσουμε, με συνέπεια να καταπιούμε αμάσητα το 2010 και το 2012 δύο τεράστια Μνημόνια.
            Το 2012 ψηφίσαμε Σαμαρά και Ντέπιουτη, επειδή  διαγκωνίζονταν ποιός θα διαπραγματευθεί καλλίτερα 18 σημεία  του Μνημονίου που είχαν ψηφίσει προ τριμήνου. Θυμάμαι τον Σαμαρά να διακηρύσσει ότι θα σώσει τον 13ο  και 14ο μισθό και να του τη βγαίνει ο Ντέπιουτης με την ατάκα:
«ποιόν 13ο και 14ο μισθό; Τον σωσμένο από το ΠΑΣΟΚ;». Αποτέλεσμα: πέσαμε στα τέσσερα και με τα οπίσθια τουρλωτά. 
            Το Ιανουάριο του 2015 ψηφίσαμε Παναλέξη για να σκίσουν όλα τα Μνημόνια και βρεθήκαμε με σφηνωμένο μέχρι τις αμυγδαλές το 3ο Μνημόνιο. Και τώρα που καλούμεθα να ψηφίσουμε την 20.09.2015 τον καλλίτερο μνημονιακό εφαρμοστή, ακούμε τις πιο ουρανομήκεις παπάρες της υφηλίου. Άκουγα, λοιπόν, χθες τον πρώην Υπουργό Μάρδα να λέει πολύ σοβαρά ότι το Μνημόνιο δεν  είναι δα και οι 10 εντολές. Οπότε ο δημοσιογράφος τον ρωτάει: «δηλαδή τί θέλετε να πείτε;» Και τότε το άτομο αυτό, το οποίο, παρεμπιπτόντως, διδάσκει φοιτητές, είπε το εξής:
            «Στο Μνημόνιο υπάρχει και μία διάταξη που ορίζει ότι αν βρούμε άλλους πόρους, το 30% αυτών θα πηγαίνει εις εξόφληση του χρέους και το 70% θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων. Και για να είμαι συγκεκριμένος σας δίνω δύο παραδείγματα:
            α] αν λύσουμε το πρόβλημα των καταπατηθεισών προ του 1955 δημοσίων εκτάσεων, θα εισπράξουμε € 2-2,5 δισ.
            β]  αν εισπράξουμε φόρους από το μαύρο  χρήμα, θα έχουμε πάλι τη δυνατότητα αυτή.
            Και για να μη νομίζετε ότι αυτά τα λέω τώρα, σας πληροφορώ ότι είχαμε έτοιμα όχι μόνον τα νομοσχέδια, αλλά και τις κοινές υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν αυτά  να εκδοθούν».
            Ο δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε το εξής πολύ απλό: και γιατί δεν ονομάζατε «τροπολογίες» αυτά τα δύο νομοσχέδια, ώστε να τα χώσετε στο Μνημόνιο, όπως έγινε με τις άλλες δύο τροπολογίες; Δεν ήταν καθόλου σωστός ο δημοσιογράφος, διότι διετήρησε, κακώς, την ψυχραιμία του και δεν του είπε αυτά που έγραψε προ ημερών ο Φ. Μακρίδης, τα οποία και ταιριάζουν γάντι στην περίσταση.      

Σωτήριος Καλαμίτσης – κατ’ εξακολούθηση και εις το διηνεκές [;] εθνικώς αναξιοπρεπής
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, καθημερινός γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου Όρους [Μεγάλη η Χάρη της]


Υ.Γ. 1] Κύριε ΠτΔ, το άρθρο 81 του Συντάγματος ορίζει ότι:
               «3. Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και του Προέδρου της Βουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.»
               Πώς συμβαίνει Εσείς, διάσημος συνταγματολόγος, να διαβεβαιώνετε την κ. Πρωτοψάλτη ότι μπορεί ως υπουργός να μετάσχει σε συναυλίες ήδη από καιρού προγραμματισμένες; 
               2] Θερμοπαρακαλώ για τη βοήθεια του κοινού. Τί σημαίνει:
            «Η συμπαράταξη αυτή είναι απολύτως αναγκαία, είναι εθνική ανάγκη για τον τόπο. Η συνεργασία μας είναι στρατηγικής σημασίας, γιατί βήμα-βήμα – και σήμερα γίνεται αυτό το πρώτο βήμα – δημιουργούμε τον προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας. Σήμερα που το πλαστό δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» ανήκει οριστικά στο παρελθόν, σήμερα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και κυρίως η νέα γενιά έζησαν την εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα που δεν εμπιστεύονται το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ, διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι πίσω από αυτό, πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς. Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή. Διατηρούμε την αυτοτέλειά μας το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αλλά δίνουμε μαζί με κινήσεις πολιτών με όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που αγκαλιάζουν αυτό το εγχείρημα και κάθε μέρα είναι και περισσότεροι, δίνουμε τη μάχη αυτών των εκλογών, αλλά κυρίως είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μετά από αυτές τις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου