Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Η αγραμματοσύνη των δημοσιογράφων δεν έχει όρια ! Έκαναν τη σφήκα, σφίγγα !

Σήμερα, ένας άτυχος 47χρονος πέθανε από τσίμπημα σφήκας στην Κρήτη (η είδηση εδώ)., Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ΑΠΕ-ΜΠΕ έγραψε στον τίτλο ότι πέθανε από τσίμπημα ...σφίγγας ! Την είδηση αντέγραψαν ...
όλοι και ελάχιστοι διόρθωσαν το λάθος που βγάζει μάτια ! (μόνο το ΕΘΝΟΣ μέχρι στιγμής διόρθωσε το λάθος που ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ !)

Γράψτε "τσίμπημα σφίγγα" στο google και κάντε αναζήτηση στο τελευταίο 24ωρο και θα δείτε, πόσοι είναι οι αγράμματοι !
Μεταξύ αυτών και "πατριώτες ελληναράδες", που ψέγουν τους "ανθέλληνες, που θέλουν να αφελληνίσουν την πατρίδα μας". Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι ήταν η Σφίγγα και πουλάνε πατριωτισμό και ελληνολατρεία !


Είναι απίστευτο, οι άνθρωποι που ενημερώνουν το πανελλήνιο, να μη ξέρουν τη διαφορά σφήκας και σφίγγας !


Η σφήκα

H σφήκα είναι έντομο, υμενόπτερο. Δεν είναι απαραίτητα επιθετικά έντομα, αλλά επειδή οι επαφές τους με τον άνθρωπο είναι πιο συχνές από ο,τι του ανθρώπου με τις μέλισσες (εκτός βέβαια από τους μελισσοκόμους), τα τσιμπήματα είναι και αυτά πιο συχνά.

Η Σφίγγα


Η Σφίγγα είναι φανταστικό πλάσμα της ελληνικής μυθολογίας, στενά συνδεδεμένο με το μύθο των Λαβδακιδών και συγκεκριμένα με εκείνον του Οιδίποδα. Ο Οιδίποδας πριν συναντήσει τη Σφίγγα είχε μάθει για τον γρίφο στον ύπνο του. Έτσι μπόρεσε να τον λύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου