Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Μνημόνια και ψεύτες πολιτικοί - Λαός : 3-0

Από τις πρώτες ώρες της μνημονιακής Ελλάδας υπήρξαν αντιδράσεις για τους χειρισμούς των πολιτικών πάνω στα οικονομικά ζητήματα. Αυτές οι αντιδράσεις ώρα με την ώρα, ....
μέρα με τη μέρα εξελίχθηκαν σε οργή του λαού απέναντι στο κατά δεκαετίες πελατιακό πολιτικό σύστημα. Αρχικά η Κυβέρνηση του (λατρεμένου επί Ανδρέα) ΠΑΣΟΚ (μετά το 2009) και την ψήφιση του 1ου μνημονίου, εισέπραξε την οργή των πολιτών με τις δεκάδες πορείες στους δρόμους, τους "αγαναχτισμένους" στο Σύνταγμα και τις μολότωφ των αναρχικών.

Από εκείνη τη στιγμή η έννοια της διαδήλωσης έλαβε τελείως ξεχωριστή τροχιά σε σχέση με αυτήν που είχε συνηθίσει ο Έλληνας στην εποχή της μεταπολίτευσης. Συνήθως βλέπαμε τα συνδικάτα και τους καλοπερασάκηδες εργατοπατέρες των εκατ. δραχμών να 'κοροϊδεύουν την κοινωνία' καταναλώνοντας σπρέι για τα πανό και καταστρέφοντας τις σόλες από τα παπούτσια της εργατιάς (στο βωμό της πορείας πάντα). 

Τα μνημόνια όμως ταρακούνησαν σχεδόν όλες τις κοινωνικές τάξεις και είδαμε ανθρώπους από διάφορα κοινωνικά στρώματα να διαδηλώνουν για την πορεία της οικονομίας, η οποία κατ' επέκταση επηρέαζε και την κοινωνία ως σύνολο.

Τι έκαναν λοιπόν οι πολιτευτές αυτού του τόπου για να ηρεμήσει η κοινωνία και να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού οι αντιδράσεις; Αποφάσισαν να αλλάζουν το δαχτυλίδι ανα τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε και αυτοί να χωράνε στις καρέκλες και ο λαός να μην ξερει ποιόν να πρωτοβρίσει. 

Έτσι λοιπόν το 2011 ο Γ.Α.Π αφού τα έκανε σαν τα μούτρα του πήρε το ποδήλατο του μαζί με όλη εκείνη την τρελοπαρέα και έβαλαν την ουρά στα σκέλια. Τι έγινε με αυτό; Τι κέρδισε η Ελλάδα; Τι κέρδισε ο λαός; Η απάντηση είναι απλή: Κέρδισε πλάνη και κοροϊδία, ήρθε ο Παπαδήμος με την ελπίδα του τεχνοκράτη για να αντικαταστήσει τον κακό Γ.Α.Π και έφερε το 2ο μνημόνιο παρέα με το Αγγλικό δίκαιο. 2-0 λαέ μου!


Αγανακτήσεις επί αναγακτήσεων, οργή, θυμός και μέσα σε όλα αυτά ο Σαμαράς Πρωθυπουργός. Όπως είπε και η Φ.Πιπιλή, σούργελο ο λαός, σούργελο και οι εκπρόσωποι του! Δεν μας έφτανε ο Καλαματιανός, πήρε μαζί του και τον περιβόητο Συνταγματολόγο παρέα με τον Μπαρμπαφώτη. Κυβέρνηση 3 κομμάτων σου λέει ο άλλος, πανίσχυρη, τελείωσε η κρίση. Βέβαια υπολόγισαν χωρίς την ΕΡΤ ... αλλά αυτή η Κυβέρνηση είχε το κάτι παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενς μνημονιακές, είχε τον Γιάννη Στουρνάρα Υπουργό Οικονομικών. Ένας άνθρωπος με όλα τα στραβά, τους φορους του, τα σκληρά μέτρα .. ΑΛΛΑ! Ήταν ένα άτομο το οποίο είχε μια μοναδική φόρμουλα να μιλάει με τους Ευρωπαίους, όχι ότι απέτρεψε την κατάσταση, όχι ότι μείωσε το κακό, αλλά ήξερε να δελεάζει τα αρπακτικά της Ευρώπης, ανατρέποντας τις απαιτήσεις τους. Ο Στουρνάρας πλήρωσε εν μέρη το μάρμαρο στον Ανασχηματισμό του Σαμαρά, 'καβαντσώνοντας' όμως μια εξαιρετική θέση, αυτή του Διοικητή στην τράπεζα της Ελλάδος. Η υπομονή του λαού άρχιζε να τελειώνει και στο βάθος φαινότανε μια επανάσταση! Όπου και να στεκόσουν άκουγες τον διπλανό σου να λέει, 'ας γίνει μια επανάσταση και είναι σε βάρος μας'. Αυτή λοιπόν την επανάσταση θα μπορούσε να την κάνει έμμεσα ο ίδιος λαός εκλέγοντας τον Αλέξη Τσίπρα! Όπερ και εγένετο ......

Την 26-01-2015 ο ΣΥΡΙΖΑ συμπράττει με τους ΑΝΕΛ και ο Αλέξης του 15μελούς γίνεται ο Πρωθυπουργος της Ελλάδος. Όλοι όσοι στήριξαν την περιβόητη επανάσταση θα περίμεναν στην 1η ομιλία ΤΣΙΠΡΑ να κρατάει 2-3 σελίδες στα χέρια του και να τι σκίζει εις ένδειξη συμβολισμού για το σκίσιμο των μνημονίων που υποσχέθηκε! 

Εν τέλει, επειδή την 1η μέρα ήταν κουρασμένος αποφάσισε να στείλει τον Βαρουφάκη να διαπραγματευτεί, άλλη ατυχής έμπνευση, άλλο ναυάγιο απο εκεί! Έχετε δει ποτέ καράφλα να σου κάνει σωστή δουλειά; Με εξαίρεση τον Γκουζγκούνη .. κανέναν άλλο! 

Έξι μήνες πηγαινοερχόντουσαν οι αθεόβοφοι και πετούσαν αετό, τέτοια παιδική χαρά δεν είχε ξαναπεράσει από Κυβερνητικό σχήμα, μιλάμε για ΤΖΑΚ ΠΟΤ ηλιθιότητας. 

Εν τέλει λαέ μου με την επανάσταση τι πέτυχες; 
ι) Σε μίσησαν όλοι αυτοί που σε κοιτούσαν με μισό μάτι, 
ιι) Είχες την τιμή να πας στην κάλπη για δημοψήφισμα χωρίς να καταλάβεις τη ψήφισες, 
ιιι) Έκανες Υπουργό το παλικάρι του Φλωράκη που έγινε επαναστάτης μιας ήδη επαναστατικής Κυβέρνησης, 
ιν) Για άλλη μια φορά ζητείται ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, 
ν) πιθανόν να πας 3 ακόμη φορές στην κάλπη για να εκλέξεις πάλι τους ίδιους
vι) Έκανες βέβαια γνωριμίες στα ΑΤΜ! Το μόνο καλό που έκανες λαέ μου ήταν που γλίτωσες του Ισπανούς απ' το να εκλέξουν εκείνον το χίπι και να φάνε την ίδια φόλα με κοπανιστό αέρα που έφαγες και εσύ!

Τώρα πλέον επαναστάτη σύντροφε ήρθε η ώρα να πληρώσεις .... και αν τόσο καιρό πλήρωνες κάτι ψιλά και γκρίνιαζες τώρα ήρθε η ώρα να βγεί το χαρτονόμισμα από την τσέπη! Μην αγχώνεσαι όμως σύντροφε έζησες μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Η επόμενη επανάσταση θα γίνει για να βγάζουν τα ΑΤΜ 2ευρα! 

Η ιστορία έγραψε ότι ο επαναστάτης Αλέξης έκανε το 3-0 με χαρακτηριστική άνεση ....


Επιμέλεια ο Πιπεράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου