Ημερίδα, με θέμα το «Ηλεκτρονικό Εισιτήριο και την αναγκαιότητα ένταξής του στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» διοργανώνει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), στο πλαίσιο του...
«Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για τη Μητροπολιτική Περιοχή Θεσσαλονίκης».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Nikopolis» (Ασκληπιού 16-18 Πυλαία Θεσσαλονίκης), την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και θα αρχίσει στις 9.00’ το πρωί.
«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποτελεί το πρώτο ‘μέτρο’ του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που εκπόνησε το ΣΑΣΘ για λογαριασμό της Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η πόλη μας να είναι η πρώτη στην Ελλάδα, που διαθέτει ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο βελτίωσης των μεταφορών και μετακινήσεων και διεκδίκησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ήδη, ο ΟΑΣΘ είναι έτοιμος να λειτουργήσει πιλοτικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε συγκεκριμένες γραμμές και να αξιοποιήσει τις μελέτες που έκανε το επιστημονικό προσωπικό του ΣΑΣΘ. Ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των αστικών μετακινήσεων και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς ως Συμβούλιο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες από τους φορείς μετακινήσεων, με στόχο οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες να προσελκύσουν την πλειοψηφία των χρηστών», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής.
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
Στο μήνυμά του για την ημερίδα, ο κ. Παλαιστής τονίζει ότι «σήμερα, η χρήση έξυπνων προϊόντων κομίστρου, όπως οι έξυπνες κάρτες και η χρήση κινητών τηλεφώνων, έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να προμηθεύεται και να χρησιμοποιεί το εισιτήριό του, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τους χρόνους διαδρομών, την ποιότητα των μετακινήσεων και της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Θεωρώ ότι για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η εισαγωγή και χρήση συστημάτων ηλεκτρονικής πληρωμής κομίστρου ή άλλων παρεμφερών υπηρεσιών, αποτελεί ίσως μονόδρομο για την εξασφάλιση των αναγκαίων εσόδων από κόμιστρα, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό δεν εισπράττονται. Ταυτόχρονα, επιτρέπει την επίτευξη πολλαπλών στόχων, όπως η δυνατότητα χάραξης νέων πολιτικών (όπως η τιμολογιακή) και η αξιόπιστη συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων, που είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των μεταφορικών συστημάτων. Τα πιο σημαντικά οφέλη όμως είναι για την ίδια την κοινωνία και τους πολίτες. Στο ΣΑΣΘ πιστεύουμε ότι το όραμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να χαράξουμε μια νέα πορεία στις αστικές συγκοινωνίες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου