Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Προλοτάριοι όλης της χώρας γρηγορείτε!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ψάχνομαι χρόνια τώρα να διαπιστώσω αν είμαι αριστερός ή δεξιός. Είχα εδραία την πεποίθηση ότι αριστερός είναι αυτός που βάζει πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και δίπλα στον άθρωπο τη Δικαιοσύνη, το δίκηο, ενώ δεξιός είναι αυτός που θέλει να του αποδίδει το κεφάλαιο και να....
μοιράζει και μερικούς μισθούς στους ανθρώπους που εργάζονται γι’ αυτόν, για να μην του πεθάνουν και δεν έχει εργατικά χέρια.

Άκουγα, λοιπόν, τους αριστερούς να παλεύουν για τον Έλληνα, να θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, να φέρουν δικαιοσύνη και ισότητα, να μην εκμεταλλεύεται ο άνθρωπος τον άνθρωπο. Καλό μού ακουγόταν και έλεγα «γιατί όχι;». Και μόλις ο λαός επέλεξε τους αριστερούς να τον κυβερνήσουν, περίμενα ανάλογα δείγματα γραφής και ήθους.

Είδα, όμως, τους αριστερούς [τρόπος του λέγειν] εκπροσώπους του λαού να μη διστάζουν να λάβουν αυτοκίνητο από τη Βουλή με δαπάνες του λαού που τους ψήφισε. Και όχι μόνον αυτό, αλλά να «γράφουν» δεόντως την προτροπή του πρωθυπουργού που τους είπε ότι δεν ταιριάζει στους βουλευτές τού κόμματός του να παίρνουν αυτοκίνητα και να συνεχίζουν, έτσι, να περιβαρύνουν τον ελληνικό λαο και με τα έξοδα αυτά. Στα μέζεά τους [ανεπανάληπτε Ζουράρι που μας έμαθες άλλο ένα αθώο συνώνυμο, ώστε να συνεννοούμεθα χωρίς να κιδυνεύουμε να επικριθούμε για βωμολοχία]. Πήραν αυτοκίνητα οι μπαγάσηδες. Διότι αυτό επιτάσσει το επίπεδό τους στο ανώτατο στάδιο της κοινωνίας. Είναι εκπρόσωποι του λαού και ως εκπρόσωποι πρέπει να έχουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης, να μην τους περνάει ο καθένας για πλέμπα. Πλέμπα; Γιατί ρε; Η πλέμπα δεν τους έδωσε ψήφους; Ποιους ψήφισε η πλέμπα; την Όλγα ή τον Μίλτο ή μήπως την Ελίζα;

Οι ίδιοι παρακολουθούν άφωνοι την υιοθέτηση από τον Βαρουφάκη της ιδέας του τεράστιου Γκίκα για λοταρία. Κίνητρο για να μαζεύουμε αποδείξεις: θα παίρνουμε έναν αριθμό [δεν ξέρω αν θα είναι ανά απόδειξη ή ανά δέσμη αποδείξεων λόγω της δημιουργικής ασάφειας που παρατηρείται στην πρόταση] και θα κληρώνει κάποια στιγμή, οπότε ένας τυχερός θα κονομάει μερικά χιλιόευρα. Όλοι, λοιπόν, θα σπεύσουμε να ζητάμε αποδείξεις, ώστε ο εκδίδων την απόδειξη να πληρώνει φόρο εισοδήματος και να αποδίδει ΦΠΑ. Λόγω και πάλι της δημιουργικής ασάφειας, την οποίαν ενείχε η πρόταση και επί Γκίκα, δεν γνωρίζω πώς θα αναγκασθούν οι εκδίδοντες αποδείξεις να αποδίδουν τον ΦΠΑ. Και σήμερα εισπράττονται τεράστια ποσά ΦΠΑ από εκδιδόμενες αποδείξεις, αλλά δεν αποδίδονται. Το ζήτημα, λοιπόν, κατ’ εμέ έχει τοποθετηθεί επί εσφαλμένης βάσεως, εξ ου και προτείνω: από το φορολογητέο εισόδημα εκάστου θα αφαιρείται το σύνολο των αποδείξεων που θα προσκομίζει και θα έχει και σε ηλεκτρονική μορφή με ΑΦΜ κ.λπ. ανά εκδότη. Αυτό κι’ αν είναι κίνητρο. Θα ξεσκιστεί όλος ο κόσμος να μαζεύει αποδείξεις. Μόλις συγκεντρωθούν οι αποδείξεις, ανά μήνα και όχι έτος, θα γίνεται έλεγχος στους εκδότες των αποδείξεων, αν, δηλαδή, απέδωσαν τον εισπραχθέτα ΦΠΑ. Έτσι το κάνουν και στις ΗΠΑ, όπου η φορολογική παράβαση είναι έγκλημα καθοσιώσεως που γονατίζει όποιον το διαπράττει.

Η μόνη λεπτομέρεια που απομένει για την εφαρμογή του μέτρου είναι αν τη σχετική τεχνογνωσία θα παράσχει στο Δημόσιο ο ΟΠΑΠ. Το ζήτημα θα κληθεί να επιλύσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ευθύς ως παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους όλα τα μέλη της πλην των 5 που απαξίωσαν να λάβουν αυτοκίνητο, επειδή, λέει, αυτοί είναι πάμπλουτοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι προλοτάριοι.

Σωτήριος Καλαμίτσης – κύων, στον οποίο πέταξε το ΜΠΑΤΣΟΚ τον Ποπάι
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]
Υ.Γ. Στη φωτογραφία η σαμπάνια των € 120.000 που κατανάλωσαν στη Μύκονο οι υπόδικοι για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων επενδυτές της ENERGA. Η λεζάντα που ταιριάζει στη φωτογραφία είναι «εις υγείαν του κορόιδου προλοταριάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου