Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

"Στα 600 ευρώ το επίδομα ανεργίας"

Ο Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης μίλησε στον Alpha 96,5 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
«Προ κρίσης δούλευαν περίπου 25.000 οικοδόμοι και τώρα μιλάμε για περίπου...
700-800, οι οποίοι δουλεύουν με τσακισμένα δικαιώματα. Σήμερα, υπάρχουν 300-350.000 σπίτια απούλητα σε όλη την Ελλάδα ενώ τόσος κόσμος δεν έχει που να μείνει. Ένα αίτημά μας είναι να δημιουργηθεί ένας δημόσιος φορέας κατασκευών που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες», δήλωσε ο κ. Παπαεπαμεινώνδας.
Το επίδομα ανεργίας πρέπει να γυρίσει στα 600 ευρώ, όπως είπε ο πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων, και πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί έκτακτο επίδομα ,αξίας 1.000 ευρώ, για τις γιορτές που έρχονται. «Είναι πολύ σημαντικό να σφραγιστούν και τα βιβλιάρια ασθενείας χωρίς προδιαγραφές. Επιπλέον, δε γίνεται ν’ ανεβαίνει το όριο συνταξιοδότησης όταν μιλάμε για ένα τόσο ριψοκίνδυνο επάγγελμα, όπου και έχουν μετρηθεί τόσα βαριά θανατηφόρα ατυχήματα».
«Πολλοί συνάδελφοι προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό, αν και τίθενται κι εκεί μεγάλα θέματα “μαύρης” εργασίας. Έφυγαν οικοδόμοι στο Σουδάν και μετά είχαν σοβαρά ζητήματα, αφού δε μπορούσαν να επιστρέψουν και ζητούσαν παρέμβαση της Ομοσπονδίας για να γυρίσουν», εξήγησε ο κ. Παπαεπαμεινόνδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου