Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Κρατικός θα παραμείνει ο ΟΑΣΘ

Την προμήθεια 1.000 αστικών λεωφορείων (650 για την Αθήνα και 350 για τη Θεσσαλονίκη) ανήγγειλε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος.
Στον νέο διαγωνισμό αναφέρθηκε χθες, σε ...
τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας, εκτιμώντας πως αυτή η προμήθεια δύναται να καλύψει τις συγκοινωνιακές απαιτήσεις του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ για τα επόμενα χρόνια.

Ο νέος διαγωνισμός πρόκειται να δημοσιοποιηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου και η χρηματοδότηση θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ, του ΠΔΕ και την ΕΤΕπ.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κρατικές και θα προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ και της όποιας αποζημίωσης των πρώην μετόχων, όπως τη σχεδίασε ο Χρήστος Σπίρτζης με τον Στέλιο Παππά.

Σημαίνει επίσης, ότι η Θεσσαλονίκη θα δει καινούρια λεωφορεία, μετά από 1,5 χρόνο το συντομότερο και προφανώς μέχρι τότε, για να είναι λειτουργικές οι άθλιες σήμερα συγκοινωνίες, θα δει κομμάτι του έργου του ΟΑΣΘ, που έχει σήμερα λιγότερα από 200 αξιοπρεπή λεωφορεία, ενώ χρειάζεται 500, σε ιδιώτες, με κάποια μορφή συνεργασίας.