Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Βαθιά νυχτωμένοι στη Ν.Δ. νομίζουν ότι ο Τσίπρας θα κόψει συντάξεις

Γράφει ο Φώτης Μακρίδης

Στη Ν.Δ. δεν έχουν καταλάβει τίποτε από το φαινόμενο "Τσίπρας". Δεν έχουν καταλάβει ότι ο άνθρωπος που τα έδωσε όλα στους "τοκογλύφους" και τους "ιμπεριαλιστές", απέδειξε στους.....
ισχυρούς, ότι είναι το πιο πειθήνιο όργανό τους, που με μαθηματική βεβαιότητα, δεν μπορεί να ξεπεράσει ΚΑΝΕΙΣ σε δουλικότητα. Έχουν κανένα λόγο οι "τοκογλύφοι" να μην τον στηρίξουν;

Φυσικά και θα κάνουν το παν οι "σύμμαχοι" και "εταίροι" μας, για να τον κρατήσουν στην εξουσία και ένα μέρος αυτού του "παν" είναι να τον βοηθήσουν να μη μειώσει τις συντάξεις, επειδή όλοι ξέρουν ότι αυτό οδηγεί σε βέβαιη απώλεια ψήφων.

Έτσι, ο Τσίπρας, ο απόλυτος κυνικός αμοραλιστής θα δώσει κάτι άλλο στους "τοκογλύφους" και θα του επιτρέψουν με διάφορα τεχνάσματα, να μη μειώσει τις συντάξεις, με τρόπο τέτοιο που να δυσαρεστήσει το δεύτερο πυλώνα της εκλογικής του βάσης (ο πρώτος είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι).

Δεν θα μειώσει λοιπόν τις συντάξεις ο Τσίπρας (ή τουλάχιστον θα το κάνει με "αναίμακτο" ....απαλό τρόπο) και θα ξανακερδίσει την Πρωθυπουργία.

Προς το παρόν, τον βολεύει να παγιδεύει τη Ν.Δ. στη συζήτηση για το κόψιμο των συντάξεων, να την αφήνει να εγκλωβίζεται στο σύνθημα "ο Τσίπρας θα κόψει τις συντάξεις", στο τέλος δεν θα τις κόψει και η Ν.Δ. θα υποστεί ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα.

Ένας άνθρωπος που δεν δίστασε να χαρίσει τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς, για να έχει την εύνοια του αμερικανικού ιμπέριουμ, δεν θα διστάσει να δώσει ο-τ-ι-δ-ή-π-ο-τ-ε, για να παραμείνει στην εξουσία και θα παραμείνει.

Οι επόμενες δημοσκοπήσεις, θα αρχίσουν να τον δείχνουν να "τσιμπάει" σιγά-σιγά προς τα πάνω. Σε κάθε δημοσκόπηση θα ανεβαίνει μια-δυο-τρεις μονάδες και στο τέλος η ΝΔ θα ψάχνει να βρει πού πήγε η παγιωμένη επί διετία διαφορά των 10-15 μονάδων, που έχει αυτή τη στιγμή.

Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, θα είναι πάντως κοντά στη Ν.Δ. σε ποσοστά και ο Τσίπρας πάντως θα ξαναείναι Πρωθυπουργός.


Φώτης Μακρίδης, 15/9/2018

Υ.Γ. Για την ιστορία θυμίζω ότι η τελευταία δημοσκόπηση σοβαρής εταιρείας, της Metron Analaysis, πριν αρχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική του εκστρατεία ("βγαίνουμε απ΄τα μνημόνια"), ήταν : ΝΔ=36,7%, ΣΥΡΙΖΑ=22,6%, διαφορά 14,1 μονάδες (εδώ). Στην πρώτη δημοσκόπηση του 2019 της ίδιας εταιρείας , θα τα ξαναπούμε. Κρατήστε τη διαφορά του Ιουλίου 2018: 14,1%