Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Με την αναγνώριση της Παλαιστίνης τι γίνεται κ.Τσίπρα;


Έλεγε η είδηση της 12/1/2015: "Σε συνάντηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής αρχής στην Ελλάδα, Marwan Toubassi, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...
Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύθηκε για την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, εαν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί στην κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

"Οι πρώτες αποφάσεις που θα ληφθούν από την κυβέρνησή μου, θα αφορούν τον διαρκή συντονισμό και επικοινωνία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, προκειμένου να ενισχυθεί η ιστορική φιλία μεταξύ των δύο λαών", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Στις 27 Ιανουαρίου και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, γράφαμε:
Σχόλιο 2. Και πού να ΄ξεραν οι Ισραηλινοί (δεν το πήραν χαμπάρι) ότι μόλις πριν από δύο μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε άμεση αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στον φίλο του πρέσβη της Παλαιστινιακής αρχής Marwan Toubassi  (η είδηση εδώ). Ας μην ανησυχούν. Πολύ γρήγορα ο Αλέξης Τσίπρας θα διαγράψει από τη μνήμη του τη συνάντηση και τις υποσχέσεις και φυσικά ΔΕΝ θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος ποτέ. Κόντρα με το AJC δεν πάει ούτε ο Θεός ! Οι λεονταρισμοί τελειώνουν πολύ γρήγορα, όταν αρχίσει η Jerusalem Post να ασχολείται μαζί σου. Εκεί, ξεχνάς και την "αριστερά" και τις ριζοσπαστικές φανφάρες και τις παλαιστινιακές μαντήλες και αφιερώνεις τη ζωή σου, στο να διαψεύσεις τις ανησυχίες και να φωνάζεις μια ζωή "με παρεξηγήσατε, εγώ είμαι καλό παιδί, τι θέλετε να κάνω για να σας το αποδείξω;".


Προχθές λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το AJC

Λοιπόν σύντροφοι, πότε θα αναγνωρίσουμε την Παλαιστίνη;

Αλήθεια, οι δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στα καραβάνια για τη Γάζα και φορούσαν παλαιστινιακές μαντήλες τι απέγιναν; Θα τολμήσει κανείς να "ενοχλήσει" το AJC;

Αυτά για όσους ηλίθιους απέμειναν να πιστεύουν ότι "υπάρχει μια άλλη πολιτική" κι ότι υπάρχει "δεξιά" και "αριστερά". Υπάρχουν μόνο ισχυροί που διατάζουν και ανίσχυροι που όταν δεν έχουν την ευθύνη λεονταρίζουν κι όταν την έχουν ...κο κο κο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου