Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σκηνές από ένα έργο με πρωταγωνιστές κότες

ΣΚΗΝΗ 1η) Οι άνδρες των ΟΥΚ φωνάζουν: «Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε».
Ξεσηκώνεται το σύμπαν ότι προκαλούμε τους Τούρκους.


ΣΚΗΝΗ 2η) Τουρκικά αεροσκάφη πετάνε πάνω από την ...Ακρόπολη, τουρκικές φρεγάτες σουλατσάρουν για μια βδομάδα στο Αιγαίο.
Μούγκα οι αντιμιλιταριστές. Αλλάζουν πάνες. Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω. Η υποψία κια μόνο ότι μπορεί να ενοχληθεί ο τούρκος κάνει κάποιους στην Ελλάδα να ...πολεμούν (!) τους Έλληνες Ο.Υ.Κ. Μαχητικότατοι με τους Έλληνες στρατιώτες, κότες με τους Τούρκους.


Ηθικό δίδαγμα: Καλά είσαι μαλάκας ρε αγόρι μου, που θέλεις να υπηρετήσεις στις ένοπλες δυνάμεις για να υπερασπιστείς την πατρίδα; Βλέπεις κανέναν να θέλει να υπερασπιστεί την πατρίδα; Ποιά πατρίδα; Η πατρίδα ανήκει σε αυτούς που δεν υπηρέτησαν, που πλήρωσαν μερικά χιλιάρικα και τη λούφαραν και σε αυτούς που πήραν απολυτήριο για "ψυχολογικούς λόγους". Ποιόν θες να υπερασπιστείς; Αυτοί που σε βρίζουν, αυτοί σε κυβερνάνε και θα σε κυβερνάνε. Οι δικοί σου, η οικογένειά σου, δούλοι ήταν και δούλοι θα παραμείνουν. Ζήτα Ι5 και χέσε την πατρίδα (πώς το έλεγε κάποια που ανήκει στην ελίτ και της κάνουν όλοι τα χατίρια; "χέσε την ιστορία, διάβασε Μάριο Χάκκα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου