Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Ιδρύθηκε το "ελληνικό FBI" - Ποιοί αξιωματικοί της αστυνομίας το αναλαμβάνουν (ΦΩΤΟ)

Εκδόθηκε σήμερα η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που σφραγίζει την έναρξη λειτουργίας της νέας Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ή επί το λαϊκότερο, ελληνικό FBI. Διοικητής αναλαμβάνει ο Υποστράτηγος.... Φώτης Ντουΐτσης, μέχρι σήμερα Διοικητής Ασφάλειας Αττικής, όπως ήταν αναμενόμενο.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα μέσα του 2024 το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε αποφασίσει να συστήσει τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), ή αλλιώς το ελληνικό FBI, με στόχο να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο συντονισμός και ο έλεγχος της ΔΑΟΕ, που προβλέπεται να αφομοιώσει και την Οικονομική Αστυνομία ώστε να αναλαμβάνει τις μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίου, απάτης και φοροδιαφυγής, θα γίνεται απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο την ευελιξία, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα.

Η έδρα της νέας υπηρεσίας θα είναι στην Αττική, ενώ θα εποπτεύεται από τον εισαγγελέα Εφετών. Με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας να καταργείται, μιας και θα υπάγεται στο Οργανωμένο Έγκλημα, ο Διευθυντής της Γιώργος Μάγγας μετακομίζει στην Ασφάλεια Αττικής ως διοικητής.

Υποδιοικητής του ελληνικού FBI αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα κλαδάρχης Προστασίας Συνόρων Γιάννης Σταυρακάκης, με την θέση του να καλύπτεται από τον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα. Στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα θα τοποθετηθεί ο προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας Βασίλης Μπρετάνος.

Το ελληνικό FBI λοιπόν ξεκινά να λειτουργεί και τα στελέχη του είναι σε αναζήτηση νέου κτηρίου προκειμένου να μετακομίσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με το Lawandorder.gr , δημιουργούνται συνολικά 36 οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού γενικών καθηκόντων στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, 16 οργανικές θέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας και δύο οργανικές θέσεις στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Συγκεκριμένα η κατανομή των θέσεων που λαμβάνονται ανά βαθμό και Υπηρεσία, είναι οι ακόλουθες:

–Μία οργανική θέση Υποστράτηγου, η οποία λαμβάνεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

–Δύο οργανικές θέσεις Ταξίαρχων, οι οποίες λαμβάνονται, ανά μία από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

–Εννέα οργανικές θέσεις Αστυνομικών Διευθυντών, οι οποίες λαμβάνονται ανά δύο από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και ανά μία από το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, το επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Ακόμη, 19 οργανικές θέσεις Αστυνομικών Υποδιευθυντών, οι οποίες λαμβάνονται πέντε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ανά δύο από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, το Επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και ανά μία από τη Διεύθυνση Ιστορίας Ελληνικής Αστυνομίας/ΑΕΑ, την Υπηρεσία μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.


Αναλυτικά όλα τα ονόματα των στελεχών της ΔΑΟΕ – Πού τοποθετούνται

Ο Υποστράτηγος Φώτης Ντουίτσης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως Διευθυντής.


Ο Υποστράτηγος Φώτης Ντουίτσης

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως Α’ Υποδιευθυντής με δαπάνες δημοσίου.


Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας

Επίσης οι κατωτέρω Ταξίαρχοι:

-Γεώργιος Μάγγας από την καταργηθείσα Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Διευθυντής
–Ιωάννης Σταυρακάκης από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ως Β’ Υποδιευθυντής.
–Αντωνία Λεούση από τη Δ/νση Αλλοδαπών στο Γραφείο κ. Προϊσταμένου Επιτελείου.
-Αλέξιος Κωτσιόπουλος από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔ Αττικής
-Γεώργιος Μπουροδήμος από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔ Αττικής
-Βασίλειος Παπακώστας από τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων ως Προϊστάμενο.
-Αλέξανδρος Σταματίου στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
-Κωνσταντίνος Αθανασάκος, από τη Δ/νση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως Διευθυντή.

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι οι κάτωθι Αστυν. Διευθυντές από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, τοποθετούνται στις αντιστοίχως αναγραφόμενες Υποδ/νσεις της Δ/νσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως ακολούθως:

Σπυρίδωνας Τσαρδάκας, στην Υποδ/νση Δίωξης Ναρκωτικών, ως Διευθυντής
Γρηγόριος Ζαχαράκης, στην Υποδ/νση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά της Ζωή και της Ιδιοκτησίας, ως Διευθυντής
Κωνσταντίνος Χριστολόγλου, στην Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, ως Διευθυντής
Θεόδωρος Χρονόπουλος, στην Υποδ/νση Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, ως Διευθυντής
Σταυρούλα Παυλοπούλου, στην Υποδ/νση Διοικητικής Υποστήριξης, ως Διευθυντής

Τέλος αποφασίστηκε οι κάτωθι Αστυν. Διευθυντές από τη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, να μεταφερθούν στην Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως ακολούθως:

-Αριστείδης Μίντζας, ως Διευθυντής
-Γεώργιος Μαρωνίτης, ως Υποδιευθυντής
-Ο Αστυνομικός Δ/ντης Γεώργιος Αντωνίου, από την καταργηθείσα Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας, στη Δ/νση Αλλοδαπών ως Διευθυντής
-Η Αστυν. Δ/ντης Αργυρώ Γκάρη, από την καταργηθείσα Υποδ/νση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής
-Ο Αστυν. Δ/ντης Βασίλειος Μπερτάνος, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως Διευθυντής.

Πηγή: Lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου