Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Επιστροφή με ντέρμπι Δικεφάλων

Ντέρμπι κορυφής στην 8η αγωνιστική της Super League στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ να περιμένει τον ΠΑΟΚ (20:30).

Το πρωτάθλημα επιστρέφει δυναμικά μετά τη.... διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι δικεφάλων.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν η μεγάλη κερδισμένη της προηγούμενης στροφής καθώς η νίκη στη Λιβαδειά (0-2) με το διπλό «χτύπημα» στο φινάλε από Καμαρά και Σβαμπ σε συνδυασμό με την ήττα της «Ένωσης» στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (1-0) και τη λευκή ισοπαλία στο «αιώνιο» ντέρμπι του ΟΑΚΑ της έδωσε τη δυνατότητα να μείνει μόνη στην κορυφή με 16 βαθμούς, στο +2 από Άρη, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και στο +7 από τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ στοχεύει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση και να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στην κορυφή με τη δύναμη της έδρας, την οποία έδειξε και στο 2-0 με τον Παναθηναϊκό, επιστρέφοντας στα εντός έδρας «τρίποντα» σε ντέρμπι με τον έτερο «δικέφαλο» μετά το περσινό καθοριστικό για την κατάληξη της μάχης του τίτλου 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη μεγάλη ανατροπή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο φινάλε.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πριν από αυτή την ισοπαλία είχε τρεις σερί νίκες σε ντέρμπι στην «Αγιά Σοφιά» με συνολικό σκορ 8-0. Αμφότεροι πάντως θα επιδιώξουν να μην αιφνιδιαστούν και να αποφύγουν να δεχθούν κάποιο γκολ στα πρώτα λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου