Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

"Σεμνή" επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε δειλά, όπως έπραξε το Ιράν την πρώτη φορά, σε μια ανούσια ψυχολογική επίθεση, που στόχευε κυρίως στην κοινή γνώμη στο εσωτερικό του Ισραήλ. "Καμία απώλεια, οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν πλήρως από την αεράμυνα του Ιράν", αναφέρει το Ιραν.
Ο αριθμός των Ιρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση του Ισραήλ τη νύχτα ανέρχεται πλέον σε τέσσερις και «αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim News. Κατά την ίδια πηγή, η κατάσταση ορισμένων τραυματιών είναι «κρίσιμη».

Διήρκεσε τέσσερις ώρες και διεξήχθη σε τρία κύματα. Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν έγινε γνωστή με ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) στις 02:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε περί τις 06:30.

Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν για τα χτυπήματα εκ των προτέρων, αλλά δεν είχαν καμία ανάμειξη στην επιχείρηση, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Η Ουάσινγκτον κάνει λόγο για «στοχευμένα και αναλογικά» αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν και εμμέσως συνιστά αυτό να είναι το τέλος των εχθροπραξιών των δύο πλευρών.

«Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις των αξιωματούχων της Ισλαμικής Δημοκρατίας προς το εγκληματικό και παράνομο σιωνιστικό καθεστώς να αποφύγει οποιαδήποτε τυχοδιωκτική ενέργεια, αυτό το ψεύτικο καθεστώς επιτέθηκε σε τμήματα στρατιωτικών κέντρων στις επαρχίες Τεχεράνης, Χουζεστάν και Ιλάμ σήμερα το πρωί σε μια ενέργεια που προκαλεί ένταση. », ανέφερε η δύναμη αεράμυνας σε δήλωση το πρωί του Σαββάτου.

Το ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας της χώρας αναχαίτισε με επιτυχία και αντιμετώπισε την επιθετική ενέργεια, ανέφερε.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές σε ορισμένες τοποθεσίες και οι διαστάσεις του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι οι δυνατοί ήχοι που ακούστηκαν από κάποιους ανθρώπους στην περιοχή της Τεχεράνης οφείλονταν στην ενεργοποίηση των συστημάτων αεράμυνας.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλέστηκε μια πηγή ασφαλείας που είπε το πρωί του Σαββάτου ορισμένοι από τους ήχους που ακούστηκαν στην πρωτεύουσα προκλήθηκαν από «αμυντική δραστηριότητα στην Τεχεράνη».

Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για περιστατικά που απαιτούν βοήθεια και ότι η κατάσταση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μεχραμπάντ και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί ήταν «φυσιολογική».

Το IRNA ανέφερε ότι η ιρανική αεράμυνα «κατέρριψε με επιτυχία αντιπάλους στόχους στον εναέριο χώρο γύρω από την επαρχία Τεχεράνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου