Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Σερβία: "Η Ε.Ε. μας ζήτησε να αναγνωρίσουμε το γάμο των ομοφυλόφιλων για να ενταχθούμε στην Ε.Ε."

Ε, είναι βασική προϋπόθεση για να μπει μια χώρα στην Ευρωπαϊκή (Οικονομική) Ένωση.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Aleksandar Vulin, δήλωσε ότι.... το Βελιγράδι βρίσκεται στον δρόμο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ότι η Σερβία δεν αποφασίζει για την ταχύτητα αυτού του δρόμου.

"Εάν σε αυτόν τον δρόμο βρεθούμε αντιμέτωποι με την αναγνώριση του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου ή την υποχρέωση να επιτρέψουμε τους γάμους ομοφυλόφιλων ή τη συμμετοχή στη σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα, δεν πρέπει καν να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο", είπε ο Vulin σε συνέντευξή του στο «Večernje Novosti».

Τόνισε ότι «μέχρι να μας το πουν αυτό, μένει να μείνουμε στη στρατιωτική μας ουδετερότητα, στις μεταρρυθμίσεις που μας ταιριάζουν και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη Σερβία στο μέλλον».

Όταν ρωτήθηκε εάν η Σερβία έκανε τη μεγαλύτερη στροφή προς τη Δύση αγοράζοντας τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale, ο Vulin είπε ότι ήταν μια ρεαλιστική, όχι πολιτική απόφαση και ότι η Σερβία θα υπερασπιστεί τους ουρανούς της με "εκρήξεις" και "φλας".


https://www.slobodenpecat.mk/en/vulin-ne-treba-da-odime-po-patot-kon-eu-ako-cenata-e-priznavanjeto-na-kosovo-ili-istopolovi-brakovi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου