Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

60/40 O Ανδρουλάκης κέρδισε τον Δούκα και μέσα στην Αθήνα και είναι αδιαμφισβήτητος αρχηγός

Αυτή η Γιαννακοπούλου, που τον έβριζε μέρα-νύχτα, θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ; Δεν θα ντραπεί;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρατώντας καθαρά στον β' γύρο των εκλογών με ποσοστό 59,92% έναντι του Χάρη Δούκα επιβεβαιώνοντας την εσωκομματική του....

κυριαρχία. Έλαβε 126.222 ψήφους – λιγότερους πάντως από τους 139.000 που είχε πάρει στις εκλογές του 2021, όταν είχε επικρατήσει στη «μονομαχία» με τον Γιώργο Παπανδρέου – και πέρα από την Κρήτη, όπου είχε τα συνήθη εντυπωσιακά αποτελέσματα, επικράτησε σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες, ακόμα και στην Αθήνα, όπου δήμαρχος είναι ο αντίπαλός του.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν, ο Χάρης Δούκας έλαβε 40,08% , δηλαδή 84512 ψήφους. Συνολικά, στη διαδικασία συμμετείχαν 213.001 φίλοι και μέλη του κόμματος, με 209.969 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Στη νικητήρια δήλωσή του, μπροστά σε πλήθος συγκεντρωμένων έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, στο ημίχρονο του αγώνα Ελλάδα – Ιρλανδία, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ενωτικά, με τους υπολοίπους υποψηφίους στην πρώτη γραμμή, ενώ απηύθυνε ανοικτό προσκλητήριο στους απογοητευμένους από την κυβέρνηση.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, ο Χάρης Δούκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Σε δηλώσεις του, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Δούκας τόνισε πως η ενότητα και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την ισχυροποίηση του κόμματος. «Συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει», δήλωσε, τονίζοντας τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου