Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Τζορτζ Μπάλντοκ: Τέλος τα σενάρια για εγκληματική ενέργεια - Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής

Ο Ελληνοβρετανός ποδοσφαιριστής βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του. Εκεί ....

τον εντόπισε ο ιδιοκτήτης ύστερα από τα επίμονα τηλεφωνήματα της συζύγου του άτυχου 31χρονου.

Στο σημείο μετέβη το βράδυ κλιμάκιο της Ασφάλειας και ιατροδικαστής για την αυτοψία, από την οποία εκ πρώτης όψεως, δεν προέκυψε καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας. Ο χρόνος θανάτου τοποθετείται χθες, μεταξύ 7 και 8 το απόγευμα ενώ βρέθηκε νεκρός περίπου μισή ώρα μετά τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του, έβγαλε φυσαλίδες με νερό από το στόμα του, κάτι κοινό στους πνιγμούς, που υποδηλώνει ότι είχε καταπιεί νερό εν ζωή και είχε πάει στους πνεύμονες.

Καθώς όμως δίπλα του βρέθηκε και ένα μισοάδειο μπουκάλι ποτού, θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, μήπως προκύψουν περισσότερα στοιχεία.

Περισσότερο φως αναμένεται να ρίξει στις συνθήκες θανάτου του η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου, μαζί με τις εργαστηριακές εξετάσεις που θα ζητηθούν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ  ο ιατροδικαστής αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και θεωρεί πως τα αίτια ήταν παθολογικά.

«Η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Πιθανότατα παθολογικά ήταν τα αίτια θανάτου του ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος», αναφέρει ο αστυνομικό ςσυντάκτη του EΡΤΝews, Kώστας Παπαδόπουλος.

Επιπλέον έρευνα έκαναν και οι αστυνομικοί της Σήμανσης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος παραβίασης στο σπίτι του διεθνούς άσου, ενώ δεν υπήρχαν και ίχνη αναστάτωσης στο εσωτερικό.

Η Ασφάλεια έχει συλλέξει και βιντεοληπτικά υλικά από το συγκρότημα για να εξεταστούν και αυτά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, τον αναζητούσε για ώρες απ’ το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα για να πάει να δει τι είχε συμβεί, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Στις 22:29 κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του και να αναμένει την ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό διότι βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικεία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή.

Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες απ’ την Αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ωστόσο η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως όλοι οι άνθρωποι στο περιβάλλον του είναι σοκαρισμένοι από την τρομερή απώλεια.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ αναφέρει: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σέβονται την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή».

Στο σπίτι του άνθρωποι και παίκτες του Παναθηναϊκού

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού (ο υπεύθυνος αγώνων Σπύρος Βλάχος, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Τζαβέλλας), με το που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, έσπευσαν στην οικία του Μπάλντοκ και είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία για να μάθουν τι έχει συμβεί.

Συντετριμμένοι ήταν και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη σε ένα απ’ τα πιο αγαπητά πρόσωπα στα αποδυτήρια της ομάδας. Αρκετοί παίκτες της ομάδας, όπως οι Σένκεφελντ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα και Μάγκνουσον συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το σπίτι στη Γλυφάδα που βρέθηκε η σορός του Μπάλντοκ, ενώ σε κατάσταση «σοκ» ήταν το βράδυ της Τετάρτης (9/10) κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του και δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου