Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Χάρηκαν και οι του ΕΕΘ - Έθεσαν τα αιτήματά τους στον Πρωθυπουργό

 Τα ΄παμε. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι "φορείς" της Θεσσαλονίκης, αισθάνονται μια ψυχική ευφορία, καθώς "θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό". Βάζουν τα καλά τους, ξυρίζονται, αρωματίζονται και πηγαίνουν στην περίφημη "σύσκεψη", όπου εξαγγέλονται διάφορα βαρύγδουπα, όπως έγινε στη σύσκεψη του 1981, όπου... οι φορείς έθεσαν επιτακτικά το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών κ.λπ.,κ.λπ.,κ.λπ. Τελικά, πέρασαν 40 (σαράντα!) χρόνια και ακόμη οι φορείς βάζουν θέμα ολοκλήρωσης του Μετρό ... 
Διόλου τιμητικά για μας τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, που βαρεθήκαμε τα "οράματα" και την "αναπτυξιακή τροχιά" κι όλα αυτά τα καραγκιοζλίκια σε μια πόλη, που το μεγαλύτερο έργο της είναι ο Κόμβος 16, ο οποίος έκανε 20 χρόνια να ολοκληρωθεί (στην Τουρκία παρόμοιοι κόμβοι τελειώνουν σε 60 μέρες) και τελικά είναι μια γέφυρα, με 5-6 χαζές διασταυρώσεις, στις οποίες μποτιλιάρονται και παίζουν συγκρουόμενα όλη μέρα χιλιάδες αυτοκίνητα και φορτηγά...







Τους τρείς βασικούς άξονες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ανέλυσε στον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς στο Διοικητήριο, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης ο οποίος εκπροσώπησε τον φορέα.

Όπως εξήγησε, οι τρείς μεγάλοι κλάδοι που υπάρχουν στο ΕΕΘ, είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι αυτή στιγμή περίπου στις 8.000 τα μέλη, οι τουριστικές επιχειρήσεις όλων των βαθμίδων, όπως και τα εμπορικά καταστήματα.
Ο κ. Θεοτόκης τόνισε στον πρωθυπουργό πως η στήριξη στους παραπάνω κλάδους θα πρέπει να συνεχιστεί, καθώς όπως εξήγησε, μελετώντας τα στοιχεία φαίνεται πως τα χρήματα που έχουν δοθεί για ενίσχυση επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, έχουν διανεμηθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στις τουριστικές επιχειρήσεις, ο γ.γ. του ΕΕΘ τόνισε πως μπορεί να είχαν δουλειά, ειδικά τα καταλύματα, τέλος Ιουνίου, Ιούλιο και Αύγουστο, ωστόσο αυτό δεν είναι ικανό να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις. Ειδική αναφορά έκανε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, που έμειναν στην ουσία χωρίς αντικείμενο εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αίτημα του Επιμελητηρίου είναι να συνεχιστούν όλα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση λόγω πανδημίας, ειδικά με την έλευση του χειμώνα που θα γίνεται μεγαλύτερη χρήση των εσωτερικών χώρων.

Η αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού μέσα από έναν εξειδικευμένο εκσυγχρονισμό του νόμου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εκπροσώπηση και των επαγγελματιών, αλλά και της πληροφόρησης που λαμβάνει η κυβέρνηση, ήταν το επόμενο θέμα που ετέθη από τον εκπρόσωπο του ΕΕΘ στον πρωθυπουργό.

Ειδική βαρύτητα έδωσε ο κ. Θεοτόκης στην χρηματοδότηση που πρέπει να επιτευχθεί μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, για την ολοκλήρωση των ανοιχτών κέντρων εμπορίου σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς ην λειτουργία τους θα συμβάλει στην ενίσχυση των επαγγελματιών.

Αυτό που μας προβληματίζει όλους και σαν επαγγελματίες, αλλά κυρίως σαν κατοίκους της πόλης είναι το ερώτημα «ποιο είναι το όραμα για τη πόλη;» δήλωσε ο κ. Θεοτόκης και πρόσθεσε, «σε αυτό το σημείο κατά την διάρκεια τη σύσκεψης παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, τονίσθηκε πως η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει ένα κεντρικό όραμα, να ξέρουμε πως θα είναι η πόλη μας τα επόμενα 10 χρόνια, είτε επιλέγουμε να ζήσουμε σε αυτή, είτε επιλέγουμε να επιχειρήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου