Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Οι Έλληνες Ταλιμπάν

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Και δος του κλάμα η κυρία. Οι Ταλιμπάν ανέκτησαν [όχι κατέλαβαν] την εξουσία στο Αφγανιστάν. Θα ιδρυθεί ισλαμικό κράτος και οι γυναίκες θα καταπιεσθούν φορώντας μπούργκα και ρούχα  από τον λαιμό μέχρι τα νύχια. Οι φεμινιστικές οργανώσεις δεν αντέδρασαν. Δεν βγήκαν γυμνόστηθες ή ξεβράκωτες οι feminazi να διαμαρτυρηθούν μέσα σε .....

ισλαμικά τεμένη. Μόνον σε χριστιανικούς ναούς τη βρίσκουν.

          Μεγάλη αποτυχία, λένε τα ΜΜΕ, η ήττα των ΗΠΑ και της Δύσης μετά από 20 χρόνια ειρηνευτικής [λέμε και καμμιά μ…] παρουσίας και σε αυτή την πολύπαθη χώρα. Αποτυχία; Γιατί; Μόνον 200.000 νεκροί, εξ ων 2.500 αμερικανοί στρατιωτικοί, αλλά τεράστιες  μπίζνες για την πολεμική βιομηχανία και τις κατασκευαστικές εταιρείες που βοηθούσαν στην ... ανοικοδόμηση της χώρας. Τρισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν. Κάποιοι τα ‘κονόμησαν. Όχι και αποτυχία!

     Αμ η παπαρούνα; Πρώτη σε παραγωγή χώρα παγκοσμίως. Εκεί να δεις νεκρούς και ‘οκονόμα. Τί; Δεν πιστεύεις; Διάβασε τούτο



       Αυτά στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό φίλος τις μου έστειλε την ακόλουθη πληροφορία: ο όρος «inaptocratie»  που  εμφανίζεται  στα  γαλλικά   λεξικά   σημαίνει «Αδεξιοκρατία», ήτοι σύστημα διακυβέρνησης, όπου οι λιγότερο ικανοί να ηγηθούν εκλέγονται από τους λιγότερο ικανούς να παράγουν και στο οποίο σύστημα τα λιγότερα ικανά μέλη της; κοινωνίας επιβιώνουν, πετυχαίνουν και επιβραβεύονται με αγαθά και υπηρεσίες που πληρώνονται από τον κατασχεθέντα πλούτο ενός ολοένα συρρικνούμενου αριθμού παραγωγικών ατόμων.

        Υπάρχει, βέβαια, και ο παραπλήσιος, ίσως και συνώνυμος, όρος mediocracy, ήτοι  μετριοκρατία. Προφανώς αντίθετος της αριστείας και ταυτόσημος της «αρεστολαγνείας» και του νεποτισμού [κατά τον Αλαίκσοις νεοποτισμού].




        Τη συναντάμε καθημερινά. Και μόνον η ανικανότητα πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών που κατέκαψαν για πολλοστή φορά και συνεχίζουν να κατακαίουν ακόμη και σήμερα τη χώρα αρκεί ως παράδειγμα ταλιμπανισμού τού πωλητικού συστήματος.*

       Βέβαια, οι δικές μας γυναίκες δεν είναι υποχρεωμένες να φοράνε μπούργκα. Το πολύ-πολύ να τις ξυλοκοπήσει ή βιάσει ή δολοφονήσει κάποιο μαλακισμένο αρσενικό που εμφορείται από ταλιμπανικές ιδέες ή είναι σεξουαλικά και νοητικά στερημένο [01-15.08.21= 554 καταγγελίες και 332 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία]. Κατά τα λοιπά καταξιωμένες ελέω life style κερίες καταλαμβάνουν περίοπτες θέσεις χωρίς το παραμικρό προσόν με εξαίρεση το ότι είναι ζάπλουτες [ή ζάμπλουτες που λένε οι μορφωμένοι]. Όπως και οι άνδρες. Ισότης φ[α]ύλων γάρ.

        Χθες και ώρα 09:34 παρακολούθησα στον ΣΚΑΙ έναν νεαρό να προσπαθεί να εξηγήσει τί είναι το κρυπτονόμισμα [bitcoin]. Έμοιαζε με τηλεοπτική αρλουμποειδή «διαφήμιση» των κρυπτονομισμάτων. Μπουρδολογία εις την νιοστή. Θα τσιμπήσουν πολλά κορόιδα φοβούμαι και θα χάσουν τα λεφτά τους.

    Αν έχετε κέφι διαβάστε

http://makpress.blogspot.com/2021/05/bitcoin.html

    Διαβάστε και τούτο και αν καταλάβετε κάτι, σφυράτε μου.

https://www.protothema.gr/blogs/g-x-papagewrgioy/article/1148663/i-krufi-dunami-ton-kruptonomismaton/

    Μιλάμε για το άκρον άωτον του ταλιμπανισμού.    

 


 



Σώτος

*Και επειδή περί ταλιμπανισμού ο λόγος, ιδού άρθρο του συναδέλφου κ. Άγη Τάτση που καταχερίζει τον Ταλιμπάν υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος είπε, ότι θα τροποποιήσει τον Ποινικό Κώδικα, ώστε ο εμπρησμός να ξαναχαρακτηρισθεί κακούργημα και όχι πλημμέλημα που τον είχε υποβιβάσει  ο Αλαίκσοις:

«Στις 5 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, δημοσιεύθηκε η ακόλουθη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα: «Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο προτείναμε την αυστηροποίηση των ποινών για τα κοινώς επικίνδυνα αδικήματα. Η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείται από εμπρησμό δάσους τυποποιείται για πρώτη φορά ρητώς ως κακούργημα και οι δράστες θα τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης».

Δηλαδή πολύ απλά ο Yπουργός, μας είπε ότι μέχρι σήμερα το αδίκημα του εμπρησμού δεν είχε “τυποποιηθεί” ως κακούργημα, και ότι πλέον με την τροποποίηση που θα θεσπίσει, το αδίκημα θα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.

Αμέσως μετά την δήλωση του κ. Υπουργού, έσπευσαν διάφοροι να επισημάνουν ότι δήθεν με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα του Ιουνίου του 2019, το αδίκημα του εμπρησμού είχε λάβει πλημμεληματικό και μόνο χαρακτήρα.

Ας δούμε λοιπόν τι προέβλεπε η διάταξη του άρθρου 265 ΠΚ, πριν την τροποποίηση του Ιουνίου του 2019:

Με την επιφύλαξη της βαρύτερης τιμωρίας κατά τους όρους του άρθρου 264, όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση κατά την έννοια του άρθρου 3 παραγρ. 1 και 2 του Ν. 998/79 ή σε έκταση που έχει κηρυχθεί δασωτέα ή  αναδασωτέα, κατά την έννοια της παρ. 5 του ίδιου άρθρου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα έτη και με χρηματική ποινή από δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδες(150.000) ευρώ. Δεν επιτρέπεται μετατροπή ή αναστολή της ποινής που επιβλήθηκε και η έφεση δεν αναστέλλει την εκτέλεσή της. Αν η πράξη είχε ως επακόλουθο να εξαπλωθεί η φωτιά σε μεγάλη έκταση, επιβάλλεται κάθειρξη.

2. Αν η πράξη τελέστηκε από ιδιοτέλεια ή κακοβουλία ή η έκταση που κάηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

3. Όποιος με σκοπό να διαπράξει το έγκλημα της παραγράφου 1 προβαίνει σε οποιαδήποτε προπαρασκευαστική ενέργεια τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Η ποινή αυτή δεν μετατρέπεται, ούτε αναστέλλεται και η έφεση δεν αναστέλλει την εκτέλεσή της.

Και πώς διαμορφώθηκε μετά την τροποποίησή της:

“1. Όποιος προξενεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση κατά την έννοια του νόμου ή σε έκταση που έχει νόμιμα κηρυχθεί δασωτέα ή αναδασωτέα, τιμωρείται: α) με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, β) με κάθειρξη έως δέκα έτη αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, γ) με κάθειρξη αν στην περίπτωση των στοιχείων α’ ή β’ η πράξη προκάλεσε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας ή είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου ή η φωτιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση, δ) με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, αν στην περίπτωση του στοιχείου β’ η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

2. Αν ο υπαίτιος σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή.

3. Όποιος στις περιπτώσεις της πρώτης παραγράφου προκαλεί από αμέλεια την πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση κατά την έννοια του νόμου ή σε έκταση που έχει νόμιμα κηρυχθεί δασωτέα ή αναδασωτέα τιμωρείται με φυλάκιση.”

Δηλαδή χωρίς να απαιτούνται ειδικές νομικές γνώσεις, προκύπτει ευθέως από την ανάγνωση των άρθρων, ότι το αδίκημα του εμπρησμού δασών είχε και προ της τροποποίησης του άρθρου 265 ΠΚ και κακουργηματικό χαρακτήρα. Δηλαδή είχε ήδη τυποποιηθεί νομοτεχνικά, ο κακουργηματικός χαρακτήρας της πράξης και παρέμεινε έτσι και μετά την τροποποίηση του νόμου.

Εκείνο που φαίνεται, ότι παρέλειψε να διαβάσει ο κατ’ επανάληψη ανενημέρωτος Υπουργός, είναι ότι καταργήθηκε το άρθρο 266 του προϊσχύοντος Ποινικού Κώδικα («εμπρησμός από αμέλεια») και ενσωματώθηκε η συγκεκριμένη εγκληματική συμπεριφορά στα άρθρα 264 και 265 του Ποινικού Κώδικα, όπως άλλωστε προκύπτει και από την αιτιολογική έκθεση του νόμου με τον οποίον τροποποιήθηκαν οι Κώδικες.

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Υπουργός, ότι με επικοινωνιακές πομφόλυγες δε λύνονται ούτε τα προβλήματα της Δικαιοσύνης ούτε πατάσσεται η εγκληματικότητα. Αν δεν μπορεί ο ίδιος να το κατανοήσει, λόγω ίσως και της ανεπάρκειας του στη διάκριση βασικών νομικών εννοιών, θα μπορούσε να ζητήσει την συνδρομή κάποιων από τους τόσους εξαίρετους νομικούς που είναι μέλη του κόμματός του.

Υποσημείωση 1.

https://www.kathimerini.gr/politics/561458443/k-tsiaras-kakoyrgima-o-emprismos-dasoys/

Υποσημείωση 2.«Η διάταξη του άρθρου 266 (εμπρησμός από αμέλεια) έχει ενσωματωθεί στα άρθρα 264 και 265 και για το λόγο αυτό καταργείται. Η διάταξη του άρθρου 267 επικαλύπτεται από τη γενική ρύθμιση της διάταξης του άρθρου 289 παρ. 1, και γι’ αυτό καταργείται.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου