Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Γιατί ανακαλούνται οι μάσκες για τον κορωνοϊό που είναι εμποτισμένες με οξείδιο χαλκού;

Την ανάκληση από την ελληνική αγορά του προϊόντος «Ιατρική μάσκα προσώπου, 3ών στρώσεων, Type II, εμποτισμένη με οξείδιο χαλκού, 50τμχ.», της εταιρείας LARISA FACE COVER A.E., «λόγω ύπαρξης κινδύνων για την υγεία του ανθρώπου καθώς... και για το περιβάλλον», αποφάσισε ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Στην απόφαση τονίζεται επίσης ότι «η εταιρεία LARISA FACE COVER A.Ε. ως κατασκευαστής του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει το προϊόν από την αγορά».

Δείτε την απόφαση:

Μάσκα με χαλκό: Μια ακόμη Ισραηλινή εφεύρεση

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μάσκα εμποτισμένη με μικροσωματίδια οξειδίου του χαλκού, η οποία αναπτύχθηκε από Ισραηλινούς επιστήμονες (εταιρεία MedCu). Είχε προηγηθεί 15ετής έρευνα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραγωγή ειδικής γάζας εμποτισμένης με οξείδιο του χαλκού για επούλωση τραυμάτων, εγκεκριμένη από τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) το 2018. Με την εμφάνιση της πανδημίας αξιοποιήθηκε η (πατενταρισμένη και αδειοδοτημένη) τεχνογνωσία και εφαρμόστηκε με επιτυχία μία νέα ειδική τεχνολογία εφαρμογής οξειδίου του χαλκού σε μη υφασμάτινο υλικό (Copper Oxideimpregnatedin Polypropylenenon-wovenspunbond) και το αποτέλεσμα ήταν η καινοτόμος επαναχρησιμοποιούμενη μη υφασμάτινη ιατρική μάσκα προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου