Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Έρχεται ανασχηματισμός - Θα τολμήσει άνοιγμα στην ΝΔ ο Κυριάκος;

 Βέβαιο θεωρούν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα ΜΜΕ, αλλά το κύριο ερώτημα είναι ένα: θα τολμήσει άνοιγμα προς τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μέχρι στιγμής, δείχνει να εμπιστεύεται μόνο άτομα που... προέρχονται από την κεντροαριστερά και την αριστερά έως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και να απεχθάνεται τους δεξιούς; 

Ολοι οι κοντινοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, έχουν αναφορές στο ΚΚΕ και άλλα κόμματα της άκρας αριστεράς, ενώ στο Υπουργικό Συμβούλιο, ελάχιστοι είναι αυτοί που θεωρούνται ακραιφνείς νεοδημοκράτες, που δεν εξόκειλαν ποτέ από το κόμμα. Οι περισσότεροι είναι τεχνοκράτες, που δεν ψήφισαν ποτέ ΝΔ, ή προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Θα έχει ενδιαφέρουν λοιπόν, να δούμε μια "δεξιά" στροφή του κυβερνώντος κεντροαριστερού σχηματισμού, καθώς η απομόνωση των "δεξιών", από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις προς "δεξιά" κόμματα, που δημιουργούνται συνεχώς.


Προσωπικά εκτιμώ, ότι και αυτή τη φορά ο Μητσοτάκης θα αφήσει στα κρύα του λουτρού τους νεοδημοκράτες και θα αξιοποιήσει ουδέτερους θαυμαστές της αριστεράς, όπως κάνει μέχρι τώρα, μέχρι την προεκλογική περίοδο. Λίγο πριν τις εκλογές, θα κάνει σαρωτικό μετασχηματισμό, θα βάλει στελέχη της λαϊκής δεξιάς, που έχουν τα ψηφαλάκια (π.χ. Γκιουλέκα για να καταλαβαινόμαστε), ώστε να υφαρπάξει ψήφους και δεξιών και να επανεκλεγεί.


Βασίλης Προκοπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου