Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από την προσαγωγή μιας νεαρής κοπέλας στα Εξάρχεια !

Η κάμερα καταγράφει τη στιγμή που η κοπέλα τρέχει σε ένα σημείο που έσκαγαν μολότοφ και δέχεται ένα βίαιο σπρώξιμο από άνδρα των ΜΑΤ που έχει ορμήσει πάνω της.

Η κοπέλα πέφτει κάτω και την περικυκλώνουν και άλλοι αστυνομικοί. Οι άνδρες των ΜΑΤ τη....
σηκώνουν και ενώ κάποιος πλησιάζει (με το κόκκινο μπουφάν) για να δει αν χτύπησε και αν είναι καλά, τον απομακρύνουν, όπως θα έκανε κάθε αστυνομία του πλανήτη, με τη διαφορά πως σε άλλες χώρες, αυτός που έτρεχε προς την κοπέλα θα είχε πολύ χειρότερη αντιμετώπιση.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί σέρνουν την κοπέλα μακριά η οποία ακούγεται να φωνάζει «δεν έκανα τίποτα».

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός, ότι η ελληνική αστυνομία, μετά από δεκαετίες, σταμάτησε να παριστάνει τον καρπαζοεισπράκτορα των μπαχαλάκηδων και λειτουργεί ως αστυνομία δυτικής χώρας. Όχι τόσο βίαιη όπως οι άλλες δυνάμεις καταστολής στις ΗΠΑ, στη Γαλλία κ.λ.π., αλλά πιο επαγγελματικά πλέον. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο να γεννηθούν νέοι "ήρωες του αντάρτικου πόλεων", καθώς "του έλληνος αναρχικού ο τράχηλος, ζυγόν δεν υπομένει". Μετά από δεκαετίες μιας μαλθακής αστυνομίας, που καθόταν να τη δέρνουν, να τη φτύνουν, να τη βρίζουν, να την καίνε, ξενίζει ιδιαίτερα η αντίσταση των αστυνομικών και βραχυκύκλωσε προς το παρόν το "αντάρτικο πόλεων", που ασφαλώς θα ανασυνταχθεί και θα αναζητήσει τις παλιές καλές εποχές, όπου με πολιτικές εντολές, οι αστυνομικοί ήταν πτυελοδοχεία των μπαχαλάκηδων.

Παλιά, μαζευόντουσαν οι "νεαροί" σε μια ταβέρνα στα Εξάρχεια, βαριούνταν τα μεζεδάκια και τις συζητήσεις και κάποια στιγμή κάποιος πετούσε την ιδέα που προκαλούσε ενθουσιασμό "ρε μαλάκες βαρέθηκα, δεν πα' να ρίξουμε φάπες στους μπάτσους, να ξεμουδιάσουμε;". Η ομήγυρη συμφωνούσε και ανενόχλητοι έριχναν φάπες στους "μπάτσους" που καθόταν υπομονετικά να τις "φάνε" κι έτσι οι "άγνωστοι νεαροί" περνούσαν ένα ευχάριστο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, γεμάτο δράση και διασκέδαση.

Αυτό φαίνεται να αλλάζει και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει....

Πώς θα ψυχαγωγούνται πλέον οι "αναρχικοί";