Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ε όχι, δεν ξεμπερδέψαμε με τα αρχαία του Μετρό !

Ας μην κοροϊδευόμαστε: η διαμάχη για τις δύο λύσεις στο ζήτημα με τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου, είναι απολύτως και μόνο κομματική! Ναι, κομματική. Και είναι απολύτως ...
ευθυγραμμισμένη με το DNA της αριστεράς: "αφού οι πολλοί θέλουν "απόσπαση και επανατοποθέτηση", εμείς είμαστε "οι άλλοι". Παντού έτσι δεν λειτουργεί η αριστερά;

Κι έτσι, ενώ όλοι μιλούσαν για απόσπαση, ξεκίνησε κάπου στο 2016 η άποψη της παραμονής και πίσω της στοιχήθηκε η αριστερά, για να ετεροπροσδιοριστεί.

Κι επειδή όπως λέει κι ένας φίλος αναγνώστης, αριστερά σημαίνει "ιδεολογικός ναρκισσισμός", δεν πρόκειται να αποδεχθούν την απόφαση. 

Να το πούμε απλά και λαικά; Θα μας τα πρήξουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, για πολύ καιρό ακόμη. Αφού δεν πέρασε το δικό τους, να μην γίνει το Μετρό!  Απεργίες, προσφυγές, πολλά θα δούμε.

Ε, αυτή είναι η αλήθεια, να μη μασάμε τα λόγια μας. Δεν στοιχήθηκαν πίσω από τη λύση "in situ", επειδή έχουν τις γνώσεις και ξέρουν, αλλά επειδή "αυτή τη γραμμή έδωσε το κόμμα", άρα "κάντε πως κατανοείτε τα επιχειρήματα και ...-τι πρωτότυπο; - πείτε ότι όσοι διαφωνούν είναι "λαμόγια, καταστροφείς" "θα σπάσουν τα αρχαία" "τα παίρνουν απ΄τους εργολάβους" κι άλλες γνωστές τρίχες.

Ε, μην εκπλαγείτε αν ρίξουν και τα βαριά όπλα στη μάχη της ανοησίας: όποιος δεν στοιχίζεται με την άποψή τους, που απορρίφθηκε από τους ειδικούς (ΚΑΣ, μηχανικοί, εταιρεία, σωματείο εργαζομένων κ.λ.π.), θα αρχίσει να αποκαλείται "ακροδεξιός, φασίστας, μακεδονομάχος" κι αν δεν περάσει το δικός τους, θα αρχίσουν τα νεοταξίτικα  καλούδια "ισλαμοφοβικός, ομοφοβικός, ρατσιστής, αντισημίτης" (ε, κάτι θα βρουν για να το συνδέσουν με το μετρό, μη γελάτε!, χρόνο έχουν μπόλικο οι αριστεροί, όλοι διορισμένοι στο δημόσιο και την εκπαίδευση είναι. Από μπλα-μπλα και ταμπελάκια άλλο τίποτε!). Οι πολλοί τι να τους προσάψουν; Ότι είναι γραφικοί; Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Είπαμε: "ιδεολογικός ναρκισσισμός".
Σαν αυτές τις μπούρδες του Καρανίκα:


Ο εγωισμός του αριστερού σπάει ...φρύδια.