Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Θα το ξημερώσουν στο ΚΑΣ για τα αρχαία στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Εν μέσω ενστάσεων, αντεγκλήσεων και οχλαγωγίας, συνεχίζεται μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με Πέμπτη, η συνεδρίαση του ....
Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για το θέμα της λύσης που θα επιλεγεί για τα αρχαία που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου.

Η κυβερνητική πλειοψηφία προκρίνει τη λύση της "απόσπασης και επανατοποθέτησης", αλλά η αντιπολίτευση (η επωνομαζόμενη "αριστερά") δίνει ανένδοτο αγώνα για τη λύση της εκτέλεσης του έργου, χωρίς να μετακινηθούν τα αρχαία.

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε έναν αγώνα γοήτρου για την αριστερά ή την αυτοαποκαλούμενη "προοδευτική παράταξη", που θεωρεί ότι οι απόψεις της πρέπει να επιβάλλονται δια πυρός και σιδήρου, ακόμη κι αν η πλειοψηφία διαφωνεί.

Συνήθως, η τακτική αυτή κερδίζει, αφού η πλειοψηφία δεν έχει το κουράγιο των "φωνασκούντων διαμαρτυριών" και παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχει το 90% μιας άποψης, τελικά κερδίζει το 10%, επειδή απλά είναι πιο επίμονο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι αυτή την ώρα, βρίσκονται συγκεντρωμένοι οπαδοί της μιάς μόνο "άποψης" έξω από το ΚΑΣ! Δεν χρειάζεται να σας πούμε ποιάς "άποψης" οπαδοί είναι φυσικά!!!


Αρχαία και Μετρό : Να μιλήσει ο λαός της Θεσσαλονίκης !