Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

118 επενδυτικά σχέδια ενέκρινε ο Τζιτζικώστας - Δείτε ποιές είναι οι επιχειρήσεις

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, 118 επενδυτικά σχέδια από ισάριθμες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας στους τομείς του εμπορίου και ....
της παροχής υπηρεσιών, χρηματοδοτούνται από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρήσεις εντάχθηκαν στη δράση «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» και ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 9.879.441,22 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικά εντάχθηκε το 82,51% των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση χρηματοδότησης.

Στόχος της δράσης, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο εκσυγχρονισμός της οργανωτικής και επιχειρησιακής λειτουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας στους δυο τομείς, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με αξιώσεις στις απαιτήσεις της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

Κάθε επενδυτικό σχέδιο από τα 118 που θα χρηματοδοτηθούν είναι προϋπολογισμού από 30.000 έως 100.000 ευρώ και επιχορηγείται σε ποσοστό 50% του προϋπολογισμού του. Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν αφορούν στη χρηματοδότηση κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων, προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, συμμετοχή σε εκθέσεις, πιστοποίηση προϊόντων και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Δείτε τις επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν εδώ