Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μήνυση εναντίον της "Νέα Οδός" θα υποβάλει το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη χθεσινή ταλαιπωρία των επιβατών

Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, περίπου 60 λεωφορεία μπλοκαρίστηκαν στον δρόμο μεταξύ των οποίων έξι λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.


60 λεωφορεία ακινητοποιημένα

Μιλώντας στην Voria.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ο δρόμος Αθηνών – Θεσσαλονίκης έχει κλείσει σε ένα σημείο, παρότι η χιονόπτωση είναι ήπια.

«Πρόκειται να υποβάλω μηνύσεις σε βάρος της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται αυτό το τμήμα του οδικού δικτύου. Δεν είναι δυνατόν να μην είχαν προβλέψει να διαθέσουν εγκαίρως αλατιέρες ώστε να μην αποκλειστεί ο δρόμος παρότι το χιόνι που πέφτει δεν είναι πυκνό».


Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη αυτή τη στιγμή τρία λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση προς Αθήνα είναι εγκλωβισμένα στη Λαμία, ενώ άλλο ένα το οποίο ταξιδεύει προς Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πριν από τη Θήβα. «Βεβαίως, υπάρχουν δεκάδες λεωφορεία από άλλα ΚΤΕΛ, αλλά και τουριστικά. Μιλάμε για χιλιάδες επιβάτες οι οποίοι υφίστανται αναιτιολόγητη ταλαιπωρία» υπογραμμίζει ο κ. Τσόλης.

Όπως εξηγεί, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αποφάσισε τα υπόλοιπα δρομολόγια προς και από Αθήνα να γίνουν μέσω Ιωαννίνων, Ιονίας οδού και Ρίου Αντρρίου.

«Φανταστείτε, ότι οι δρόμοι σε δυτική Μακεδονία και Ήπειρο είναι ανοιχτοί και οι κύριοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτή την ΠΑΘΕ, σε μια ήπια χιονόπτωση». Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη το ταξίδι μέσω Ιωαννίνων διαρκεί περί τις δύο με δυόμισι ώρες περισσότερο «αλλά άλλη λύση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι ήταν εγκλωβισμένοι στην Λαμία συνέχισαν για Αθήνα μέσω Τρικάλων και Ιονίας οδού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ: ΕΔΕ με εντολή Μητσοτάκη για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού με 5 πόντους χιόνι


Μαρτυρία επιβάτη

Μιλώντας στην ThessNews ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, επιβάτης που ταξίδευε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, περίπου 3.000 επιβάτες βρέθηκαν πολλές ώρες εγκλωβισμένοι στο σημείο.

«Ξεκινήσαμε από Αθήνα με μικρή καθυστέρηση. Λόγω της κακοκαιρίας υπήρχε ένα πρόβλημα στο 90ο χλμ. Ξεκινήσαμε τελικά όταν θεωρήθηκε ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα. Όταν φτάσαμε η τροχαία μας γύρισε πίσω. Γυρίσαμε πίσω στο Σχηματάρι. Μετά μας δόθηκε ξανά οδηγία ότι τα ΚΤΕΛ που βρίσκονταν εκεί να ξεκινήσουν για Θεσσαλονίκη. Φτάσαμε ξανά στο 91ο χλμ. περάσαμε δηλαδή τα διόδια, μας σταμάτησαν ξανά και αυτή τη στιγμή πριν κανένα 15λεπτό η εκτίμηση ήταν ότι είναι εδώ εγκλωβισμένα 60 περίπου λεωφορεία, 6 από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης», τονίζει.

Όπως λέει ο ίδιος δεν υπήρξε ενημέρωση από την τροχαία.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ: Αντικαταστάθηκε ο Διοικητής Τροχαίας για λάθη στο χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού