Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ηλεκτρικά λεωφορεία στον ΟΑΣΘ; 41.000 ηλεκτρικά λεωφορεία;

Το ινδονησιακό Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζεται να προμηθευτεί 41.000 ηλεκτρικά λεωφορεία για να οργανώσει τη δημόσια συγκοινωνία γύρω από....
την Τζακάρτα, αναφέρει ο ινδονησιακός ιστότοπος Haltebus.com.

Αυτό σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Μεταφορών Jabodetabek (BPTJ), ανάλογης του ΟΣΕΘ δηλαδή, Bambang Prihartono, ο οποίος έκανε την ανακοίνωση σε μια πρόσφατη συζήτηση για τις μεταφορές στη πρωτεύουσα Τζακάρτα των 9 εκ.κατοίκων.

Θα είναι ένα πενταετές σχέδιο, με την πρώτη παρτίδα χιλιάδων ηλεκτρικών λεωφορείων να εκτελεί συγκοινωνία από το επόμενο έτος 2020.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες αυξάνονται ραγδαία μέσα και γύρω από την Τζακάρτα. Διπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Bambang. Αυτό φυσικά έχει τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον στην πόλη. Στα κυβερνητικά μεσαία και μεγάλα σχέδια, τα ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν συμπεριληφθεί ως μέσο ελαχιστοποίησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο Μπάμπαγκαν ανέφερε ότι η Τραντζακάρτα (ο ΟΑΣΑ/ΟΑΣΘ της Τζακάρτα δηλαδή), έχει ήδη σε χρήση κάποια ηλεκτρικά λεωφορεία. "Καλούμε επίσης άλλες εταιρείες που έχουν δρομολόγια στη Τζακάρτα και τις γύρω περιοχές να στραφούν σε ηλεκτρικά λεωφορεία", είπε ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Μεταφορών.

Το Υπουργείο Μεταφορών πρόκειται να προμηθεύσει με αστικά λεωφορεία διάφορες περιοχές της Ινδονησίας. Αυτό θα αλλάξει με την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων, δήλωσε ο Bambang. Θα παρασχεθούν εγκαταστάσεις στους φορείς εκμετάλλευσης λεωφορείων από τον ιδιωτικό τομέα για την προμήθεια λεωφορείων, πρόσθεσε.

Η συγκοινωνία στην Ινδονησία είναι ένα μείγμα δημοσίου και ιδιωτών, όπως σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι ένα ενδιαφέρον μοντέλο ΣΔΙΤ που μπορεί να εφαρμοστεί και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

makpress