Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Νασιούλας: Θα καταργήσω το σύστημα στάθμευσης με χρέωση THESI

Ως νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα προτείνω την κατάργηση του συστήματος στάθμευσης επί πληρωμή ‘THESI’. Στο ένα ....
εκατομμύριο ευρώ που εισπράττει ο Δήμος από τους προδομένους και φτωχοποιημένους Έλληνες πολίτες του, εκτιμάται ότι ακόμα ένα εκατομμύριο ευρώ και παραπάνω εισπράττει και ο ιδιώτης ανάδοχος. Τα εκατομμύρια δεν είναι στραγάλια: Οι πολίτες πλήρωνουν για να επισκεφθούν το κέντρο, για να εργαστούν, να παλαίψουν με την κρατική και δημοτική γραφειοκρατία, να κάνουν τις δουλειές τους, να ψωνίσουν στηρίζοντας τα ελληνικά καταστήματα και τους μικρο-επαγγελματίες, να επισκεφτούν τα μνημεία του Ελληνισμού και να προσκυνήσουν τα ιερά του Χριστιανισμού.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βάζει από την τσέπη του για να έχει έξω στους δρόμους την Δημοτική Αστυνομία. Οι πολίτες πληρώνουν για να μην βρίσκουν θέσεις στάθμευσης μέσα και πέριξ του κέντρου. Οι πολίτες πληρώνουν πρόστιμα γιατί ο Δήμος δεν παρέχει χώρους στάθμευσης σε τιμές οικονομικές και τους στέλνει στους ιδιώτες. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλει την συμπαιγνία με τους ιδιώτες περισσότερο απ’ ό,τι κόπτεται για τους πολίτες που ψάχνουν να σταθμεύσουν.
Σ’ αυτούς που με επιπλήττουν πως θα χάσει έσοδα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, απαντώ: Τα λεφτά για τα οποία μιλάτε είναι από τον ιδρώτα και το αίμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Τους ρωτήσατε;
Δεσμεύομαι πως θα σχεδιάσουμε και θα θέσουμε σε εφαρμογή Δημοτικό Σύστημα Στάθμευσης επί πληρωμή, με αντίτιμο αυστηρά καθορισμένο στο 50% του μέσου όρου των χρεώσεων των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης ανά ώρα. Δεσμεύομαι πως όλα τα έσοδα από το Δημοτικό Σύστημα Στάθμευσης θα ταχθούν για την δημιουργία νέων δημοτικών χώρων στάθμευσης και τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας.
Γνωρίζω πως αυτές μου οι δεσμεύσεις δεν ακούγονται ευχάριστα στ’ αυτιά ορισμένων που έχουν εύλογο πολιτικό ή άλλο συμφέρον. Γνωρίζω πως θα υπάρξουν αρνητικές αντιδράσεις εναντίον μου. Εγώ, θα προχωρήσω με οδηγό μου το συμφέρον των Ελληνίδων και των Ελλήνων της Θεσσαλονίκης.