Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Τελικά, ποιό κόμμα να ψηφίσουμε ;

Ένας ενδιαφέρων πολιτικός διάλογος αναπτύχθηκε στο προφίλ χρήστη του facebook. O Ανδρέας*, γνωστός blogger, έκανε τη δική του αποτίμηση και ακολούθησαν απόψεις, οι οποίες αποτελούν έναυσμα για συζήτηση.
Διαβάστε:




Αποτίμηση κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ = εθνομηδενιστές
ΝΔ = αδιάφοροι στον εθνομηδενισμό
ΧΑ = νεοναζί
ΚΚΕ = σταλινιστές
ΚΙΝΑΛ = ΠΑΣΟΚ (40 χρόνια πίσω)
Ποτάμι = εθνομηδενιστές
Ένωση Κεντρώων = ρηχότητα
ΑΝΕΛ = ούτε ιερό, ούτε όσιο – πουλάνε και τη μάνα τους
Ελ. Λύση = πολιτικός απατεώνας για ηλίθιους
ΛΑΟΣ = αναξιόπιστος με offshore


ΣΧΟΛΙΟ 1) Θα διαφωνήσω όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία.Ήδη πυκνώνουν οι φωνές στην ΝΔ που μιλούν για κοινό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς.Κι η Νέα Δημοκρατία αρχίζει να ασπάζεται τον ανθελληνικό λόγο με πρόσχημα την ακροδεξιά.Με άλλα λόγια, αυτοί κι ο Συριζα θα είναι μαζί απέναντι στον φασισμό τον οποίο-κατά τον Συριζα/ΝΔ- πλέον εκφράζει ο ελληνικός λαός.


ΣΧΟΛΙΟ 2) μα η ΝΔ φαίνεται καθαρά ότι θα είναι ο γαλάζιος σύριζα


ΣΧΟΛΙΟ 3) Έτσι ακριβώς.Θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τον Σύριζα διότι έχουν τα ίδια αφεντικά.


ΣΧΟΛΙΟ 4) Υπάρχουν και άλλα κόμματα όπως η Νέα Δεξιά, το κόμμα της Ελεύθερης Πατρίδας καθώς και η Δημιουργία Ξανά.


ΣΧΟΛΙΟ 5) Αν όμως αναλύσουμε τους οπαδούς θα διαπιστώσουμε ότι οι αγανακτησμένοι και πολλοί από τον Πατριωτικό Χώρο είναι με τη ΧΑ και ουδεμία σχέση έχουν με τον Φασισμό. Εξ άλλου για να είμεθα ειλικρινείς, αντικομμουνισμός υπήρχε και υπάρχει, φασισμός ποτέ. Αν αλλάξουν τον Αρχηγό, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Η ΧΑ είναι κόμμα ειδικού σκοπού, κατασκευάσθηκε και στηρίζεται και από τα άλλα κόμματα προκειμένου να συρρικνώσει τον Πατριωτικό χώρο αλλά όχι να ξεπεράσει το πλαφόν του 10%, έχοντας ένα Πρόεδρο που ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του Φύσα. τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.


ΣΧΟΛΙΟ 6) Σιγά μην ψηφίσουμε Τζήμερο κ γενικά δεξιούς


ΣΧΟΛΙΟ 7) "Το πρόβλημα με τον σοσιαλισμό είναι ότι κάποια στιγμή τα χρήματα των άλλων τελειώνουν."


ΣΧΟΛΙΟ 8) Υπάρχει και η Χριστιανική Δημοκρατία, δεν ξέρω αν θα αποφασίσει να κατέβει, αλλά αν έβρισκε στήριξη μπορεί να το έκανε.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ) Χαίρομαι από την αποδοχή που είχε η ανάρτηση και από τον πολύ ζωηρό σχολιασμό. Βιαστικά να απαντήσω σε ορισμένα. Θα επανέλθω.
Περί Ζωής Κωνσταντοπούλου: δεν πρόκειται για κόμμα, αλλά για πρόσωπο. Αν είναι να κάνουμε αποτίμηση προσώπων θα έπρεπε να γράφουμε τρεις μήνες για όλα τα δημόσια πρόσωπα, τα ιστορικά και τα νυν. Το ύφος της πάντως σε απωθεί.
Περί ΛΑΕ: είναι τουλάχιστον ιδεολόγοι. Οι πολιτικοί είναι δύο κατηγοριών: του συμβιβασμού και των πεποιθήσεων. Οι πρώτοι δεν είναι εμπιστοσύνης. Οι δεύτεροι μπορεί να σε εκφράζουν αν συμφωνείς μαζί τους. Δεν θα σε πουλήσουν τουλάχιστον. Ξέρεις τι να περιμένεις πάνω - κάτω.
Για τα υπόλοιπα, η ανάρτηση είχε σκοπό να συμμεριστεί μια ανησυχία για την ανυπαρξία πολιτικών επιλογών. Ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να βρει απέναντι το 95% του ακροατηρίου διότι τόσο και παραπάνω αντιπροσωπεύουν τα εν λόγω κόμματα, εγινε το αντίστροφο. Υπάρχουν υγιώς σκεπτόμενοι λοιπόν. Ακόμη και όσοι τυχόν τα ψηφίζουν ακόμα ίσως! Αυτό είναι θετικό.
Επί της ουσίας: ο λόγος που απορρίπτει κανείς ένα κόμμα, ειδικά εξουσίας, αλλά και γενικότερα, δείχνει τις προτεραιότητές του.
Θα υπήρχαν χιλιάδες λόγοι να κάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ επιλέγω τον άξονα του εθνομηδενισμού. Πιστεύω ότι ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση με τον εθνομηδενισμό να έχει κυριεύσει τους ιθύνοντες νόες σε πολλά τμήματα της χώρας: πανεπιστήμια, τύπος, πολιτική.
Πρέπει να καταγραφεί πολιτική έκφραση και καταγραφή μιας στέρεας αντίπαλης οπτικής.
Αυτό είναι για μένα το υπ' αριθμόν ένα πολιτικό ζήτημα σήμερα.
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Για πρώτη φορά δεν απαντώ ανά σχόλιο, αλλά μαζικά. Δυστυχώς δεν προλαβαίνω. Ελπίζω να κάλυψα τους περισσότερους αν όχι όλους.
(Τέλος να πω ότι όπως ο καθένας γράφει τη γνώμη του, έτσι κι εγώ. Δεν υπάρχει λόγος συμφωνίας. Το ζητούμενο είναι η σύνθεση. )



* Δεν αναφέρουμε το ονοματεπώνυμο, επειδή απλά δεν ξέρουμε αν εγκρίνει την αναδημοσίευση σε άλλο μέσο, αν και πιστεύουμε ότι δεν θα είχε πρόβλημα.