Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Εμφύλιος στο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της ΕΡΤ όλο αυτό το διάστημα. Εκτός από τις εσωτερικές διαμάχες των διαφόρων φατριών του ΣΥΡΙΖΑ και ....
τις συνεχείς εντάσεις μεταξύ των υψηλών κλιμακίων του Ραδιομεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, εσχάτως καθίστανται ανεξέλεγκτες και οι κόντρες στις τάξεις των εργαζομένων. Ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Εργαζομένων της ΕΡΤ και η οποία βάλλει εναντίον τόσο της ΠΟΣΠΕΡΤ όσο και της διοίκησης, τονίζοντας ότι η κρατική ραδιοτηλεόραση έχει μετατραπεί σε «περίγελο της κοινωνίας».

Για τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας γίνεται λόγος για «εκδούλευση που πουλούν κατά το δοκούν», ενώ στη σημερινή αλλά και την προηγούμενη διοίκηση ασκείται έντονη κριτική για τους χειρισμούς σε οικονομικό και δημοσιογραφικό επίπεδο. Ενδεικτικά, αναφέρονται περιπτώσεις μηνύσεων μεταξύ προϊσταμένων και εργαζομένων σε περιφερειακούς σταθμούς, χειροδικίες μεταξύ συναδέλφων και δυσλειτουργίες στις μεταδόσεις των αγώνων της Superleague, για την απόκτηση των δικαιωμάτων των οποίων αποδεσμεύτηκε εν μέσω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας κονδύλι ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση, προκειμένου να ενισχυθεί, όπως έλεγαν τότε οι Ν. Παππάς και Γ. Βασιλειάδης, η κυβερνητική προσπάθεια για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Το είδαμε εξάλλου πρόσφατα στον αγώνα ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που διεκόπη λόγω εισβολής φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. Ωραία εξυγίανση!», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Ακολούθως, οι εργαζόμενοι διερωτώνται: «Κατά τον υπουργό κ. Βασιλειάδη, ποιος ιθύνων νους αποφάσισε να παίξει το ντέρμπι των δύο αιωνίων μόνο στο ΕΡΤ Sports και όχι, τουλάχιστον αυτό, σε παράλληλη μετάδοση και στην ΕΡΤ1, ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση; Αμέλεια άραγε;».

Εντύπωση προκαλεί επίσης και το σημείο όπου ερωτάται η διοίκηση για ποιον λόγο δεν έχει παίξει στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη η τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα στην ΕΡΤ ο προσφάτως αποθανών Ελληνας φωτορεπόρτερ. Τέλος, υπάρχουν σαφείς αναφορές για «εκπομπάρχες» ΣΥΡΙΖΑϊκής προέλευσης που προβάλλουν θρασύτατες αξιώσεις, ενώ αντιθέτως απαξιώνεται η δουλειά εργαζομένων και ειδικοτήτων με χρόνια εμπειρίας, αλλά και συνολικά το κρατικό τηλεοπτικό προϊόν. «Στην ΕΡΤ 3 εγκρίθηκε εκπομπή που θα γυρίζεται με κινητό τηλέφωνο», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/efilios-ke-varies-katangelies-stin-ert