Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

M. Kυριζίδης: Σύγχρονη ΔΕΘ στην καρδιά μίας κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης

«Η θέση της παράταξης Θεσσαλονίκη Θετικά είναι ένα ανοιχτό στο κοινό, σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην καρδιά της πόλης. Το καλό είναι ότι γίνονται όλο και περισσότεροι οι δημότες που βάζουν πάνω από τις δεξιές ή αριστερές αοριστολογίες τα θετικά και ....
χειροπιαστά για την πόλη μας. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι η σημερινή διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ έχει ένα καθαρό πλάνο για να εκσυγχρονίσει την Έκθεση».

Έχοντας στα χέρια τους από ένα αναλυτικό σχεδιάγραμμα της μελλοντικής Helexpo-ΔΕΘ, ο Μάκης Κυριζίδης και 14 υποψήφιοι του συνδυασμού ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον Πρόεδρο της ΔΕΘ, κ. Αναστάσιο Τζήκα, και τους συνεργάτες του για το σχέδιο ανάπλασης. Με ορίζοντα κατασκευής των νέων κτιρίων το 2022-2026, βιοκλιματική αρχιτεκτονική, περιοχές νέων χρήσεων και ελεύθερο χώρο στο 50% του συνολικού, η νέα ΔΕΘ φιλοδοξεί να γίνει ορόσημο στα Βαλκάνια και σε όλη την Ευρώπη. Ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και οι τεχνικές μελέτες θα ολοκληρωθούν την περίοδο 2020-2021. Τα έργα θα γίνονται με τη λογική του κτίζω-γκρεμίζω, ώστε η έκθεση να λειτουργεί παράλληλα.

«Η ΔΕΘ είναι το πιο ακριβό “οικόπεδο” της Ελλάδας μαζί με το Ελληνικό. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη μία σύγχρονη ΔΕΘ, εφάμιλλη των μεγάλων εκθεσιακών κέντρων σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπως για παράδειγμα στην Κολωνία. Οι εκθεσιακές εγκαταστάσεις στην καρδιά της πόλης είναι σύμβολο του κοσμοπολιτισμού της. Ως υποψήφιος δήμαρχος προτρέπω τον κύριο Τζήκα και την ομάδα του να προχωρήσουν στο έργο τους το ταχύτερο, ακόμα πιο γρήγορα από το 2026. Θα είμαι δίπλα τους», κατέληξε ο Μ. Κυριζίδης.