Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Οργή στη Θεσσαλονίκη για την εξαγγελία της κ.Νοτοπούλου ότι θέλει να εξαφανίσει τα ΙΧ από το κέντρο της πόλης

Η κυρία Νοτοπούλου αποφάσισε να ξεκινήσει χθες την προεκλογική της εκστρατεία θυμίζοντας Μπουτάρη. Όπως μας είπε “τα αυτοκίνητα πρέπει να εξαφανιστούν από το κέντρο της πόλης”. Ο μόνος ο οποίος το έχει πει πριν από αυτήν.....
-όχι στη Θεσσαλονίκη, αλλά παγκοσμίως νομίζω- ήταν ο απερχόμενος δήμαρχος. Με καταστροφικές συνέπειες για την πόλη. Ήταν ένας ακόμη από τους εξυπνακίστικους πομφόλυγες που επαναλάμβανε σε άτακτα χρονικά διαστήματα, για να συγκινήσει αυτούς που δε ζουν στο κέντρο και να δείχνει μοντέρνος.

Δεν ξέρω αν η κυρία Νοτοπούλου θέλει να το κάνει ή αν θέλει απλώς να του μοιάσει.

Πάντως πρόκειται για μία ανεφάρμοστη ανοησία, τις προσπάθειες για την υλοποίηση της οποίας, η πόλη τις πλήρωσε ακριβά διότι γέμισε το κέντρο της πόλης με διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμένα, ενώ οι κάτοικοί του δεν έχουν που να παρκάρουν. Δεν ξέρω πώς μπορούν να εξαφανιστούν τα αυτοκίνητα από το κέντρο. Υποψιάζομαι, όμως, ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι να εξαφανιστούν μαζί και οι ιδιοκτήτες τους. Δηλαδή οι κάτοικοι του κέντρου. Κέντρο, όμως, χωρίς κατοίκους δεν μπορεί να είναι παρά ένα γκέτο. Η ιδέα του κέντρου που θα είναι γκέτο και θα εξυπηρετούνται μόνο ανάγκες εστίασης και ενοικίασης διαμερισμάτων για τουρίστες είναι ένα εφιαλτικό σενάριο. Δεν ξέρω αν ο νυν δήμαρχος το ήθελε, αλλά πάντως δεν κατάφερε να το υλοποιήσει. Ευτυχώς.


έγραψε στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ο Χρήστος Μάτης, πρώην επικεφαλής δημοτικής παράταξης.