Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Νέα «πυρά» Ερντογάν κατά του Νετανιάχου : "Τύραννος, κλέφτης"

 Από τον Απρίλιο του 2018, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχουν εμπλακεί σε έναν λεκτικό πόλεμο, τον οποίο ....
πυροδότησαν τα βίαια επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

«Πυρά» σε βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου — ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά — εξαπέλυσε, εκ νέου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλώνοντας τον «κλέφτη που κυβερνά το Ισραήλ».

Παράλληλα, ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, έκανε λόγο για έναν «τύραννο ο οποίος σφαγιάζει 7χρονα παιδιά από την Παλαιστίνη».

Προηγουμένως, οι δυο τους είχαν ανταλλάξει κατηγορίες, με τον Ερντογάν να δηλώνει ότι οι Εβραίοι στο Ισραήλ κλωτσούν γυναίκες και παιδιά που κείτονται στο έδαφος.

«Οι Εβραίοι στο Ισραήλ κλωτσούν ανθρώπους που κείτονται στο έδαφος. Στην πραγματικότητα, οι Εβραίοι δεν κλωτσούν άνδρες, αλλά επίσης και γυναίκες και παιδιά, όταν πέφτουν στο έδαφος», είχε πει ο Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου είχε απαντήσει: «Ο Ερντογάν που έχει υπό την κατοχή του τη βόρεια Κύπρο και του οποίου ο στρατός σφάζει γυναίκες και παιδιά στα κουρδικά χωριά, εντός και εκτός Τουρκίας δεν θα έπρεπε να κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ».

https://sputniknews.gr/kosmos/201903132574981-erntogan-netaniaxoy-pyra-tyrannos/?fbclid=IwAR3IwdyWFt-3ChGTTjigd07ZABEo89kSRRp37mNh_4Vs7uLhAft_0t0xcWs