Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

«Φοβερή και άγριας έντασης» συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με έναν νεκρό

Σπύρος Καρακίτσιος: «Οι ελληνικές φυλακές προσομοιάζουν σε εκείνες της Βενεζουέλας και της Κολομβίας»


Ως μια «φοβερή και άγριας έντασης» συμπλοκή χαρακτήρισε τη μάχη ανάμεσα σε κρατούμενους στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με τον έναν νεκρό και τους οχτώ τραυματίες ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσιος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Από ό τι μου είπαν οι γιατροί ο νεκρός κρατούμενος έχει δεχθεί χτύπημα στα πλευρά και είναι κομμένη η καρωτίδα του» είπε ο κ. Καρακίτσιος ενώ για τους τραυματίες ανέφερε ότι «ο ένας είναι σοβαρά ενώ ο αρχιφύλακας έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι».

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων επισήμανε ακόμα ότι «είχαμε προειδοποίησει ότι μια αποσυμφόρηση μέσω του νόμου Παρασκευόπουλου δεν θα προσφέρει τίποτα». Τόνισε, δε, ότι «μέχρι πριν από δύο χρόνια έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να φτιαχτεί η φυλακή αλλά είδαμε μια στροφή στην πολιτική ηγεσία όσον αφορά τη φυλακή που έχει τέτοια αποτελέσματα σαν τα χθεσινά».

«Όσο απουσιάζει η πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης κρατουμένων και εργαζομένων στις φυλακές οι ελληνικές φυλακές θα προσομοιάζουν στις φυλακές της Κολομβίας και της Βενεζουέλας» τόνισε ο κ. Καρακίτσιος